116 Proje Kapsamında İkitelli Trafiği de Rahatlıyor



Büyükşehir Belediyesi, İstanbul trafiğine köklü çözüm üretmek için başlatılan 116 proje çerçevesinde ‘İkitelli A-O Kavşağı’nı 10 Şubat’ta bitirmeyi hedefliyor. Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla İstanbul trafiğine köklü çözüm üretmek için başlatılan 116 projeye start veren Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda İkitelli bölgesinin ulaşım sorununu da çözüyor. 10 Şubat 2006 tarihinde bitirilmesi planlanan ‘İkitelli A-O Kavşağı’nın yapım çalışmaları hızla sürüyor.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan ve İkitelli A-O Kavşağı; İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Başakşehir 1-2-3-4 ve 5. etaplarıyla Atatürk Olimpiyat Köyü’nü TEM’e bağlayacak. Kavşak şu anda hemzemin olarak hizmet verdiğinden trafiğin aksamına neden oluyor.

Kavşak; İkitelli, Başakşehir ve Atatürk Olimpiyat Köyü’nün TEM ile bağlantı sorununu köklü olarak çözmesi için katlı ve yonca sisteminde inşa ediliyor. Bu iş kapsamında 14 kilometre 2x2 yol, 300 metre viyadük, 2 bin 100 metre dere ıslahı, 13 bin metre yağmur suyu, 2 bin metre atıksu, 4 bin 500 metre elektrik hattı ve 30 bin metre tretuvar yapıldı. Ekim 2005 itibarıyla işin yüzde 70’i tamamlandı ve dere ıslahı, yol çalışmalarıyla İkitelli A-O Kavşağının yapımı süratle devam ediyor.