12. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması



Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), Türkiye’de mobilya sektörünün geleceğine katkıda bulunmak için düzenlediği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın bu yıl 12.’sini gerçekleştiriyor. 

Türkiye’de mobilya sektörünü sağlıklı bir çizgiye oturtmak, uluslararası platformlarda yer edinebilmesini sağlamak ve özgün tasarım fikirlerinin oluşturulmasına katkıda bulunmak için düzenlenen yarışmada gençler, farklı kategorilerde yarışıyor. 

Projeler bu yıl ilk kez online başvuru sistemiyle ulaştırılacak

Geçtiğimiz dönemlerde kargo yoluyla veya elden teslim edilen projeler bu yıl ilk kez dijital kanal üzerinden MOSDER’e iletilecek. Son başvuru tarihi 18 Temmuz 2016’ya kadar, www.mosder.org.tr adresi üzerinden sadece online başvuru sistemi ile başvuru yapılabilecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yarışmaya kimler başvurabilir?

Yarışmaya, Türkiye’deki Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Ağaç  İşleri Endüstri Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinde eğitim gören T.C. vatandaşı lisans öğrencileri katılabilir. Ayrıca yarışmaya, bireysel ve/veya grup başvurusuyla birden fazla projeyle katılan öğrenciler, her kategoride en fazla üç farklı projeyle yarışabilirler. 

www.mosder.org.tr web sayfası üzerinden gönderilen tüm başvurular, 1. aşamada jüri üyeleri tarafından değerlendirildikten sonra her kategoriden üç, toplamda 18 proje finalist olarak belirlenecek ve 2. aşamada değerlendirilmeye hak kazanacak. 

12. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması 1. Aşama Jüri Değerlendirmesi’nde finale kalan 18 proje, Türk Patent Enstitüsü tarafından onaylı "Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi" almaya hak sahibi olacak. 

Yarışmanın kategorileri ve ödüller

Yarışmanın 1. aşamasında; Oturma-Dinlenme, Depolama-Koruma-Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya ve Aksesuar, Uyuma ve Genç Odası kategorilerinde finale kalan öğrencilere 3.000’er TL, Engelliler için Ev Mobilyası kategorisinde finale kalanlara ise 6.000’er TL ödül verilecek.

Yarışmanın 2. aşamasında ise; Oturma-Dinlenme, Depolama-Koruma-Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya ve Aksesuar, Uyuma ve Genç Odası kategorilerinde birinci seçilen tasarım sahiplerine 3.000’er TL, Engelliler için Ev Mobilyası kategorisinin birincisine ise 6.000 TL ödül verilecek. 

Ayrıca, 12. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması kapsamında en çok proje başvurusunun geldiği üniversite, 10.000 TL’lik özel ödülün sahibi olacak.

Yarışma şartnamesi için tıklayınız.