123 Yıllık Proje Bitiyor

Türkiye’de Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde inşaatına başlanan ve 100 yıldan fazla geçmişi olan Kastamonu’daki İnebolu Liman inşaatının 2006 yılında tamamlanması için hükümet harekete geçti.

3 padişah 58 hükümet eskiten liman için bugüne kadar yeterli ödenek ayrılmadığı için inşaatı 123 yıldır devam ediyor. Meclis gündemine de taşınan liman inşaatına yönelik milletvekillerinden gelen soruları Ulaştırma Bakanı adına cevaplayan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Limanın faal olduğunu ve zaman içinde geliştirme ve genişletme çalışmaları yapıldığını kaydetti.

2004 yılı sonu itibarıyla inşaatta ilk keşfine göre, yüzde 84 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığını, ana dalgakıranın uzatılmasında kaplama tabakası için ihtiyaç duyulacak beton blokların tamamının üretildiğini açıkladı. Bakan Aksu İnebolu limanı için 2005 yılında 2 milyon YTL (2 trilyon lira) ödenek ayrıldığını hatırlatarak, mendirek inşaatının tamamlanmasının ardından rıhtım inşaatının yapılacağını kaydetti. Aksu, liman inşaatının 2006 yılında tamamlanmasının da hedeflendiğini söyledi.