124 Kamu Binası Deprem Riski Nedeniyle Yıkıldı



MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi. Riskli yapıların tespiti için 26 kurum ve 36 kuruluşun lisanslandırıldığını belirten Bayraktar, lisanslandırma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

NTVMSNBC'nin AA kaynaklı haberine göre, Bayraktar, 10 ilde özel mülkiyete ait 36 binanın yıkımı gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Bu kapsamda, Kocaeli, Gaziantep, Samsun, Nevşehir ve Düzce'de 5'er, Van'da 3, Bolu, Rize, Zonguldak ve Bingöl'de birer özel mülkiyet binası yıkıldı.

Yasa kapsamında 25 ilde toplam 124 kamu binasının yıkıldığı kaydedildi. Kamu binası yıkılan iller arasında İstanbul 48 binayla en fazla yıkım yapılan il oldu.

Balıkesir'de 11, Edirne ve Ağrı'da 10'ar, Tunceli'de 7, Bilecik'te 5, Sinop'ta 4, Aydın, Hatay, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da 3'er, İzmir, Amasya ve Elazığ'da 2'şer, Ankara, Afyonkarahisar, Bursa, Bitlis, Çanakkale, Denizli, Erzurum, Hakkari, Kırıkkale, Kırşehir ve Malatya'da birer binanın yıkımı gerçekleştirildi.