130. Katta Balkon Keyfi!



ABD'nin en yüksek dünyanın ise üçüncü en yüksek binası olan Sears Tower'ın gözlem terasına yapılan cam balkon, gökdelenin ziyaretçilerine büyük heyecan yaşatıyor. Yerden 412 metre yükselikteki cam balkondan, ayaklarının altındaki Chicago'yu seyredenler adeta kuş gibi uçuyor hissi yaşıyor. Önceki gün ziyarete açılan cam balkona çıkmaya cesaret edenlerin hepsinin hemfikir olduğu konu aynı; Cam balkona ilk adımı atmak çok zor. New York'taki Dünya Ticaret Merkezi ikiz kulelerinin 11 Eylül terörist saldırısıyla yıkılmalarından sonra ABD'nin en yüksek binası haline gelen Chicago Sears Tower'ın 103'ncü katına asılan cam balkon 5 ton ağırlığında. Camın kalınlığı ise yaklaşık 4 santimetre.



Sears Tower" adı bu yaz değişecek

Öte yandan cam balkon ünlü gökdelende bu yazki tek yenilik değil. Yaz sonunda gökdelenin adı Willis Tower olarak değişecek. Sears adının kullanım tarihi 2003 yılında dolmasına rağmen bina bu şekilde anılmaya devam etti. Geçtiğimiz Mart ayında binanın önemli kısmının kira haklarını satın alan Londra merkezli emlak şirketi Willis, bu sözleşmeyle binanın isim hakkını da satın aldı.



Siyah renge veda edecek

1974 - 1998 yılları arasında dünyanın en yüksek binası ünvanını taşıyan 108 katlı Sears Tower, 527 metre uzunluğunda. Siyah rengiyle yıllardır Chicago'nun siluetini süsleyen binanın rengi de enerji tasarrufu için gri renge dönüştürülecek. Gökdelenin 103'ncü katında bulunan ve Skydeck adı verilen terastan açık havalarda, Illinois eyaletinin yanı sıra Indiana, Michigan ve Wisconsin eyaletleri de görülebiliyor.