137 Yıllık Tarihi Bina Otele Dönüşüyor



İbrahim Özer'in yaklaşık 5 yıl önce kurduğu Nar Gayrimenkul, Galata'daki 137 yıllık tarihi Barnathan Apartmanı'nı otele dönüştürmeye hazırlanıyor. Galata'da 3 tarihi bina satın alarak restore edip rezidans işletmeciliğine başlayan şirket, tarihi binayı 100 odalı 5 yıldızlı süper lüks bir otele çevirecek.

Özer, geçen yıl satın aldıkları binanın renovasyon projesini de hazırlayarak otele dönüştürmek için Anıtlar Genel Kurulu'ndan izin alma sürecine girdiklerini söyledi. Eylülde inşaata başlayacaklarını belirten Özer, yaklaşık 40 milyon dolara mal olacak otelin 2015 sonunda açılmasını öngördüklerini ifade etti. Barnathan'a yabancıların yoğun ilgi gösterdiğini ve işletmek için teklif aldıklarını söyleyen Özer, işletmek için talepleri değerlendirebileceklerini belirtti.

Nar Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özer, "Galata'nın yüzük taşı sayılan tarihi binanın 10'un üzerinde hissedarı vardı. 3 yıl boyunca tapudan hisse sahiplerini aradık. Hatta birini Facebook'tan bulduk" diye konuştu.

Özer "Bir yılda fiyatlar yüzde 10 arttıysa, bu bölgede yüzde 20 yükseldi. 4 sene önce 3 bin dolarken bugün 6 bin dolar. 3 yıl sonra da 10 bin doları görmesini bekliyoruz" dedi.