14 Bin Konut İnternetten Satışa Sunulacak



Bir yılı aşkın süredir faaliyette olan global.remax.com adresine Türk emlak piyasası da dahil olacak. Bu siteyi ziyaret edenler ekstra bir bedel ödemeden istedikleri ülkeden gayrimenkul alımı yapabilecek. RE/MAX Türkiye Genel Müdürü Murat Goldştayn 227 ofisin portföylerinde bulunan 14 bin gayrimenkulü 2 ay içinde bu siteye entegre edeceklerini açıkladı. Sistem şirketin faaliyet gösterdiği 89 ülkeyi kapsıyor.

Hedef pazarın yüzde 30’u

Goldştayn Türkiye’deki RE/MAX sayısını 5 yıl içinde 500’e çıkarmak istediklerini söyledi. Pazarın yüzde 30’una sahip olmayı hedeflediklerini belirten Goldştayn, “ İstanbul’da Avrupa Yakası’nda büyümeye devam edeceğiz. İstanbul dışında ise Bursa ve Antalya’da hareketlenmeler olacak. Bunun yanında Urfa, Diyarbakır ve Gaziantep’te de yeni ofisler açmayı planlıyoruz” dedi.

2013 konut sektörü için en iyi yıl olacak

RE/MAX Global Franchise ve İş Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Larry Oberly, 2013 yılının konut sektörü açısından hafızalardaki en iyi yıllardan biri olacağını belirtti. Oberly, Türkiye'nin yakın coğrafyasına yayılma hedefleri olduğunu belirterek, "ABD konut pazarındaki iyileşmeler tüm dünyayı olumlu olarak etkiliyor. Bu olumlu gelişmeler, 2013 yılında da devam edecek ve bu yıl konut sektörü açısından hafızalardaki en iyi yıllardan biri olacak" dedi. 2006 yılında ABD'de ortaya çıkan ve hemen hemen tüm dünya piyasalarını etkileyen mortgage krizi sonrasında ABD'deki gayrimenkul piyasalarının 2012 yılı itibariyle toparlandığını belirten Oberly, "Türkiye pazarının kendi dinamikleri olduğunu ve pazarın doğru yönde geliştiğini görüyoruz" diye konuştu.

Kentsel dönüşüme el atacak

RE/MAX Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında hizmet vermek amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi. Dönüşüm yapılan bölgelerdeki insanların güvenli müteahhit seçme konusunda yardım istediklerini belirten Karahan, “ Fikirtepe gibi bölgelerde yaşayanlar şirketlerle anlaşma aşamasında zorluk çekiliyor. Bizim bu alanda rolümüz ne olur diye sorduk ve bilgilendirme amaçlı hizmet verebileceğimize karar verdik. Kentsel dönüşüm bölgelerindeki yapıları değerlendirip uygun müteahhitle bir araya getirebilir, sonrasında da bu yapıların pazarlamasını üstlenebiliriz” diye konuştu.