14 Yeni Mitolojik Heykel Bulundu



Mısır Eski Eserler Bakanı Muhammed İbrahim, Luksor kentinde eski Mısır mitolojisinde savaş ve yıkımın tanrıçası olarak kabul edilen "Sekhmet"e ait 14 heykelin bulunduğunu bildirdi.

Muhammed İbrahim yaptığı yazılı açıklamada, "Sekhmet" tanrıçasına ait 14 heykelin, Mısır'ın güneyindeki Luksor kentinde Mısır Firavunlarından III. Amenhotep'ın tapınağını bulmak üzere arkeolojik kazılar yapan Alman bir heyet tarafından bulunduğunu kaydetti.

İbrahim açıklamasında, heykellerin restore edilmek üzere güvenli bir alana nakledildiğini ifade ederek, "Arkeologların bir kısmı, III. Amenhotep'ın hastalığına şifa olması için savaş ve yıkımın tanrıçası olarak bilinen Sekhmet'in heykellerini yaptırmış olabileceğini belirtiyor" açıklamasında bulundu.

Öte yandan Luksor Tarihi Eserler görevlisi Mansur Berik ise "Çalışmalar sonrası ortaya çıkan heykeller, Sekhmet'in gövdesi insan, başı da aslan şeklinde gökyüzünde oturur halini temsil ediyor" dedi.

Alman arkeolojik kazı heyeti, son zamanlarda bölgede yaptığı çalışmalar neticesinde yaklaşık 64 tarihi eser ortaya çıkardı.