17 Trilyonluk 213 Konut 15 Dakikada Bitti



TOKİ’nin Ataşehir’de satışa çıkardığı 213 konut 15 dakikada tükendi. Durumun kendilerini de şaşırttığını söyleyen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ‘7-8 emlakçıyı kuyruğa sokanlar var. Bu satıştan cebimize 16-17 trilyon girecek’ dedi.

TOPLU Konut İdaresi, (TOKİ) satışı için bir aylık süre ilan ettiği İstanbul Ataşehir’deki 213 konutu, satışa çıktığı ilk gün olan 19 Nİsan’da ilk 15 dakikada sattı. TOKİ’nin Emlakbank’tan devraldığı Ataşehir konutları, fiyatları 133 ile 247 milyar lira arasında alıcı buldu.

Satış için yetkilendirilmiş Ziraat Bankası şubelerinde sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren alıcılar, saat 09.00’da başlayan satış işlemi, 15-20 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanınca duruma itiraz ettiler. Banka görevlilerinden aldıkları cevap ‘Ankara’dan yüklü alım yapıldı’ oldu. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Hürriyet’e bu kadar büyük ilgiye kendilerinin de şaşırdığını söyleyerek şöyle dedi:

‘İtiraf etmeliyim ki, hata yaptık. Bu satışı kura yoluyla yapmalıydık. Ama bu kadarını tahmin edemezdik. Biz daha önce bunları üç kere satışa çıkardık. Hiçbirinde satılmadı.’

213 konutun bu kadar kısa sürede satılmasında, spekülatif bir durum olduğunu sanmadığını söyleyen Bayraktar, şunları söyledi:

‘Millet baktı ki, döviz fiyatları artmıyor. Faizler de düştü. O zaman vatandaş emlaka yöneldi. Bundan sonra sırada bir artı bir’ler var. Buna da ilginin çok büyük olacağını seziyoruz. Aynı hatayı yapmayacağız. Onları açık arttırmayla satacağız.’

Bayraktar, satış sırasında görevlilerin ‘Ankara’dan yüklü alım yapıldı’ sözlerinin ne anlama geldiğini sorduğumuzda ise ‘Yedi-sekiz emlakçıyı kuyruğa sokanlar var. Daha önce rastlamadığımız bir şey değil’ dedi.

Oda sayısı, yüzölçümü ve konumuna göre fiyatları 133 milyar lira ile 247 milyar lira arasında değişen 213 konutun yaklaşık 40 trilyon liraya satıldığını kaydeden Bayraktar ‘Bizim kasamıza girecek para 16-17 trilyon lira’ dedi.