172 Yıllık Bina Sağlam, Yeni Bina Hasarlı



İstanbul’u sarsan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından ağır ve orta dereceli hasar gören 29 okulun öğrencileri dünden itibaren çevre okullara ‘deprem misafiri’ olarak kabul edilmeye başlandı. Bazı okullar kapasiteleri az olduğu için zaten zorlanırken, deprem nedeniyle gelen öğrencilerle birlikte daha da kalabalıklaştı. Bu sebeple kapasitesi zorlanan okullar mecburen ikili eğitime geçti.

Hürriyet’ten Aziz Özen’in haberine göre; önceki gün sabahçı olduğunu öğrenen çok sayıda öğrenci, dün sabah 08.00 sıralarında okula gitti. Hazırlıksız yakalanan bazı okullar ise yeni gelecek öğrencileri kabul etmek için süre istedi. Zorunlu okul değişikliği öğrencileri de velileri de mutlu etmedi. Daha uzak okullara gönderilen öğrencilerin velileri bütçelerine eklenen servis ücretleri nedeniyle sıkıntıya düştüler.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Üsküdar Burhan Felek Anadolu Lisesi’nin yaklaşık 40 yıl önce yapılan binasında depremden sonra hafif hasar tespit edildi. Burhan Felek Anadolu Lisesi öğrencilerinin bir kısmı aynı bahçede bulunan 172 yıllık tarihi binada, yaklaşık 200 öğrencinin bulunduğu 12. sınıflar ise daha önce Paşakapısı Adliyesi olarak kullanılan Aziz Mahmud Hüdayi Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde eğitim görmeye başladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.