Üçüncü Köprü İçin Beş Güzergah Hazır



İstanbul'da, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra yapılması düşünülen üçüncü köprü için belirlenen beş güzergahtan, köprü projesine en uygun olanı seçilecek ve çalışmalara başlanacak.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, köprü için üçü kuzeyde, biri ortada, biri de güneyde olmak üzere beş güzergah olduğunu belirterek, "Çevreyi bozmayan, İstanbul'un su sorununa zarar getirmeyen, diğer ulaşım yollarıyla entegrasyon sağlayabilen ve tüm ulaşım modlarını, yani demiryolu ve metroyu birleştiren ve ekonomik olan birini seçeceğiz'' dedi.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın Sheraton Oteli'nde düzenlediği toplantıya girişi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özak, üçüncü köprüyle ilgili çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle bağlantılı yürüttüklerini belirtti.

Çalışmalarda bayağı ileri aşamada olduklarını belirten bakan Nafiz Özak, "Bu konuda bizimle diyalog kurup, bizden trafik yoğunluğu gibi bir takım parametreleri isteyerek, projeyi yap-işlet-devret ile yürütmek isteyen firmalar olduğu gibi, kamu-özel sektör ortaklığı önerilerileri de var" dedi.

Bu konuda son kararı Başbakan'ın vereceğini kaydeden Nafiz Özak, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin de katkıları olacak. Çünkü biz, bu kararı İstanbullular versin istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Özak, üçüncü köprüyle ilgili çalışmaların, ikinci köprünün yapımının ardından başlatıldığını, hatta 90'lı yıllarda bir defa imara işlenip daha sonra çıkarıldığını, konuyla ilgili ön etütlerin, proje çalışmalarının ve fizibilitelerin devam ettiğini kaydetti.