2 Milyar $’lık Yatırım 10 Bin Kişiye İstihdam



Yeni Kent Merkezi Planı’nın kabul edilmesi sevinçle karşılandı. Dev firmaların ilk etapta 20’ye yakın projeyi hayata geçireceği bildirildi

İzmir Limanı’yla Turan arasında kalan 471 hektarlık alanı kapsayan ve kamuoyunda “Manhattan Projesi” olarak bilinen Yeni  Kent Merkezi Planı’nın, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle onaylanması, yatırımcılar ve sektör temsilcileri tarafından sevinçle karşılandı. İşte görüşler:

Bir an önce uygulansın

Megapol Grup Başkanı Selim Gökdemir: Küresel rekabette yer alabilmemiz için bu yatırım bölgesine ihtiyacımız var. Karar, yatırımcıları heyecanlandırdı. Ancak planların  bir an önce uygulamaya geçmesi, en  az, kabul görmesi kadar önemli.

İzmir’in önü açılacak

Kavuklar Grubu Başkanı Abdullah Kavuk: İzmir için geç kalmış bir süreç... Her şeye rağmen bu plan İzmir’in önünü açacak. Kente ciddi yatırımların akmasını sağlayacak. Ekonomiye dinamizm getirecek. İşsizlik sorununun çözümüne destek verecek.

Kentin silueti değişecek

İTO İnşaat Sektör Kurul Başkanı Necip Nasır: Bölgede İzmir’in siluetini değiştirecek yatırımlar olacak.  Sektör olarak aynı planlamanın  İzmir’in tamamını kapsamasını talep ediyoruz. Zira lokal düzenleme  gelecek açısından çıkmaz oluşturur.

Prestij merkezi olacak

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu: Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu kararı sonrası gayrimenkul sektörü büyük hareketlilik yaşayacak. Bölgede fiyatlar artacak. Kent prestij merkezine kavuşacak.

Trafiği rahatlatacak

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak: 20 projenin  inşaatına başlanacak. Bu sayede en az 10 bin kişi iş sahibi olacak. Milyarlarca dolarlık yatırım gerçekleştirilecek.  Ofis sorununu çözdüğü gibi   Alsancak trafiğini de rahatlatacak.

“Gökdelen kararı özel sipariş”

Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Necati Uyar: Yeni Kent Merkezi Planı’nın kişiye, gruplara özel sipariş gökdelen yapım kararı olduğunu düşünüyoruz.  Kent merkezinde yoğunlaşmaya yönelik özel kararlar kamu yararına olmadığı  gibi İzmir’in de aleyhine. Oda olarak yaptığımız hukuki itirazlarda haksız  ve hırçın tepkilerle karşılaştık.  Karalama çabalarını kınıyoruz.