2. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu



İstanbul WOW Convention Center’da 29. Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında 2. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu düzenliyor. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin enerjinin verimli kullanılabildiği bütün sektörler için buluşma platformu olması amaçlanıyor.

Başbakanlık genelgesi ve desteği ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü (EİE) tarafından düzenlenen etkinlik; Çevre ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da destekleniyor.

Etkinlik kapsamında, enerji verimliliği mevzuatının değerlendirilmesi, sürdürülebilir yapılar ve yerinde üretim, illerdeki enerji verimliliği çalışmaları, enerji verimliliği projelerinin finansmanı,  enerji verimliliğinde iletişimin rolü, iklim değişikliği, enerji verimliliği konulu paneller ve forumlar düzenlenecek.

2008/2 sayılı Başbakanlık genelgesiyle başlatılan Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi kapsamında toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesi amacıyla bakanlıklar, valilikler, Büyükşehir belediyeleri, aydınlatma, beyaz eşya, elektrik motoru ve yalıtım sektörleri, bankalar, turizm tesisleri ve alışveriş merkezleri ile ilgili kurum, kuruluşlar veya organizasyonlarla işbirliği ortamları geliştiriliyor. Her yıl Ocak ayının 2. haftası, Enerji Verimliği Haftası olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

 Enerji Verimliği Haftası etkinlikleri kapsamında, 15-16 Ocak 2009 tarihleri arasında düzenlenen 1. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu gerçekleştirilmiş, enerji verimliliği çalışmaları konusunda önemli bir platform oluşturan bu Forumun, iki yılda bir Enerji Verimliliği Haftası kapsamında düzenlenmesine karar verilmişti.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.