2. Ulusal Som Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı



Som Gayrimenkul Değerleme tarafından bu sene ikincisi düzenlenen “Ulusal Som Fotoğraf Yarışması”nın ikincisi, “Kentte Sanat” temasıyla gerçekleştirildi. Yarışma, müzikten tiyatroya, operadan baleye, heykelden resime kadar sahne sanatları ve görsel sanatların hemen tüm dallarında, kentin farklı noktalarındaki sanatsal faaliyetleri, fotoğraf karelerinde buluşturdu.

Yarışmada dereceye girerek, sergilenmeye hak kazanan eserler, ünlü fotoğraf sanatçıları İzzet Keribar, Nevzat Çakır, İlteriş Tezer, Güler Ertan ve Som Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Nazan Özbaydar’dan oluşan jürinin yaptığı değerlendirmeyle belirlendi. “Kentte Sanat” temalı yarışmanın ödülleri sergi gecesi düzenlenen tören ile sahiplerine dağıtıldı.



Yarışmanın birincilik ödülüne İstanbul’dan Arif Tansu Korkmaz “Mola” isimli fotoğrafı ile layık görülürken, ikincilik ödülünü Kocaeli’nden Ali Fuat Altın “İsimsiz – 3” adlı fotoğrafı, üçüncülük ödülünü ise İstanbul’dan Berker Dalmış “Sokak Sergisi” isimli fotoğrafı ile kazandı.

2. Ulusal Som Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren 27 eser, Schneidertempel Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninin ardından açılan sergi ile sanatseverlere sunuldu.



“Kentte Sanat Fotoğraf Sergisi”nde yer alan fotoğraflar, sokaktaki bir sanat etkinliğinden özel bir bale gösterisine kadar, çeşitli mekanlardaki farklı sanat etkinliklerini yansıtıyor. “Kentte Sanat” Sergisi’nde yer alan fotoğraflardan elde edilen gelirin Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağışlanıyor olması da, sergiye daha da özel bir anlam katıyor.

Tüm eserler, hafta içi her gün 10.30-17.00 arası, Pazar günü ise 12.00-16.00 arası görülebilir. Sergi, 3 Ocak 2010 tarihine kadar sanatseverlerce izlenebilecek.