20 Milyon Dolarlık Yatırımın 'Yol Sorunu'



Fotoğraf: Ferhat Gündüz

Adana'nın Pozantı ilçesinde, Toros Dağları'nın yamacında, 2 yıl önce 20 milyon dolarlık harcamayla kurulan tatil köyüne ulaşımı sağlayan yaklaşık 2 kilometrelik yolun darlığı nedeniyle otobüslerin geçemediği, bu yüzden milyon dolarlık yatırıma ‘haksızlık’ edildiği bildirildi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana'ya kazandırılan en büyük turizm yatırımı olan Pendosis Tatil Köyü'nün, taş ve ahşap ağırlıklı mimarisi, sosyal tesisleri, temiz havası, çam kokuları ile sadece yörenin değil tüm bölgenin gururu olduğunu söyledi.

Tatil köyünün tanıtımı için adeta bir turizm neferi gibi çalışmanın yanı sıra, yol sorununu da çözüme kavuşturmak için çaba harcadığını ifade eden Çay, ''Pozantı ilçe merkezinin çıkış noktasından tatil köyüne yaklaşık 2 kilometrelik bazı yerleri dar olan yoldan ulaşılıyor. Bu yoldan binek türü araçlar ve minibüslerle rahatlıkla geçilebiliyor ancak, tur otobüslerinin çıkma imkanı yok. Biz belediye olarak yolu ıslah etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ama imkanlarımız yetmiyor'' dedi.

Çay, belediyenin imkanlarının son derece yetersiz olduğunu belirterek, ''Ben zaten 'hatır gönülle', eşin dostun katkılarıyla belediyeyi yönetiyorum. Belediyeye bir araç lazımsa bağış alıyorum. Parka oyun aletleri alınacaksa yine eş dost devreye giriyor. Belediye başkanlığı görevine geldiğim günden beri Adana il merkezinde bile olmayan yatırımları ilçemize kazandırmanın gururunu yaşarken en büyük sıkıntılarımızdan birisi güzelim tatil köyünün ulaşım sorunu. Burada taş üstüne taş koyan, istihdam yaratan, yöreye ekonomik katkı sağlayan her yatırım bizim başımızın tacıdır. Bu nedenle, tatil köyünün yolunda iyileştirme yaptık ancak, yeterli olmuyor. İl Özel İdaresi'nden de destek bekliyoruz'' diye konuştu.

Yol sorununun çözümü halinde dağ otelinin yerli ve yabancı turistlerin öncelikli tercihi olacağına inandığını belirten Çay, şunları kaydetti:

''Bu yatırım bırakın Pozantı'yı, Adana'ya yapılmış son yılların en büyük turizm yatırımı. Yıllardır turizmden gereken payı alamamaktan şikayetçi olan Adana'nın halkı da idarecileri de bu dağ oteline sahip çıkmalı. Konunun takipçisi olmaya devam ediyoruz''.