20 Yıllık Sanayi Sitesinin Altyapısı Yeni Yapılıyor

Rize’nin Çayeli ilçesinde bulunan sanayi sitesinin altyapı kanalizasyon sistemi yeni yapılıyor.

20 yıl önce yapımına başlanan sanayi sitesi 14 yıldır hizmet veriyordu. Şu ana kadar kanalizasyon sisteminin olmayışı nedeniyle esnaf en ufak bir yağmur yağışında dahi dükkânlarının önünden geçilmez olduğunu belirtiyor. Çayeli Belediyesi ve sanayi esnafının ortaklaşa yaptırdığı çalışma yaklaşık 30 bin YTL’ye mal olurken, bin 200 metrelik altyapı çalışması yapılıyor.

150 esnafın bulunduğu Çayeli Sanayi Sitesi’nin altyapısının yapılması esnafı sevindirirken, esnaf dükkânların önlerinin de betonlanmasını istiyor. Usta Eller Oto Ekzos işletmesi sahibi Yunus Sarıoğlu, yağmur yağınca artık dükkânların önünden rahat rahat geçebileceklerini söylerken, “Yağmuru eksik olmayan bir memlekette yaşıyoruz. Daha önce en ufak bir yağmur yağışında dükkânlarımızın önü göl oluyordu. Ne biz ne de müşteriler dükkândan dışarı çıkamazdık, dışardaysak içeri giremezdik. Kanalizasyonun yapılması ile artık bu tür olaylar yaşamayacağız.” dedi.

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır da, sanayi esnafının sıkıntılarını bildiklerini ve bu sıkıntıları çözmek için çalışma başlattıklarını vurguladı. Altyapısı olmayan hiçbir şey olmayacağı gibi sanayi sitesinin de altyapısız olamayacağını anlatan Çakır, 20 yıllık sanayi sitesinde ilk defa böyle bir çalışma başlatıldığını ve altyapı sorununu ortadan kaldıracaklarını vurguladı.