2006'nın Mimari Harikaları

Wembley Stadyumu, Londra, İngiltere


Businessweek 2006 yılının mimari açıdan en yenilikçi binalarını seçti. Bu binalar arasında ekolojik (yeşil) ofis binalarından, Apple’ın Manhattan'daki mağazasına ve dünyanın en uzun köprüsüne kadar birçok tasarım bulunmakta.



Eskiden az enerji kullanmak, azla yetinmek anlamına gelirdi. Daha az ısıtma veya daha az soğutma kullanmak, kısaca “az” kelimesi, yılların ihtişamı ve görkemi ortaya çıkaran mimarlık anlayışının çok uzağında kalıyordu. Günümüzde artık bina ne kadar ekolojik tasarlanmışsa, o kadar mükemmele yaklaşıyor.

İster ev ister gökdelen olsun, 2006 yılının mimari yapıları sözkonusu olduğunda en çok göze çarpan nokta mimarların tasarımlarının çevreye karşı duyarlı oluşuydu. Bu nedenle 2006'nın mimari harikaları aynı zamanda sürdürülebilir tasarımlar oluşlarıyla da dikkat çektiler. Bu sene içinde mimarlar daha çok ekolojik binalar tasarladılar ve /veya bu tip binaların reklamını yaparak bir yandan çevreye olan duyarlılıklarını dile getirdiler, bir yandan da ekolojik binaların tasarımlarının çoğalmasına yardımcı oldular.

Orjinal metin için tıklayınız.