2008'in Yemek Başkenti İstanbul



ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, okurlarına, 2008 yılında İstanbul'a mutlaka gitmelerini ve lezzetli Türk yemeklerini tatmalarını önerdi.
Gazetenin hafta sonu yayımlanan gezi ekinde, 2008 yılında mutlaka gidilmesi gereken yerler sıralamasında İstanbul, özellikle midesine düşkün ABD'lilerin dünyada gitmesi gereken ilk şehir olarak gösterildi.

İleri görüşlü ve köklü
Ekin, İstanbul'a ayırılan ve "Kültürler Yemek Masasında Buluşuyor" başlığıyla yayımlanan yazısında, İstanbul'daki modern ve geleneksel restoranların sunduğu zengin yemek kültürünün nasıl hem uluslararası, hem yerel, hem ileri görüşlü, hem de son derece köklü olduğundan söz edildi. İstanbul'da uluslararası restoranların da şube açtıkları belirtilen yazıda, İstanbulluların artık organik yiyeceklere yöneldikleri de vurgulandı.

Gezi ekinde, 2008 yılında mutlaka gidilmesi gereken 53 yer arasında Laos, Lizbon ve Tunus ilk üç sırayı paylaşırken, 10. sırada Libya, 17. sırada İran ve son sırada New York yer aldı.

Ne için, nereye gidilir?
Gazete, ayrı bir sıralama da yaparak, okurlarını 2008 yılında "yemeğe" İstanbul'a, "macera yaşamaya" Grönland'e, "hesaplı tatile" Arjantin'e, "aile olarak dünyayı tanımaya" Afrika'ya, "lüks tatile" Moskova'ya, "parti yapmaya" Dubai'ye, "kültür tatiline" Berlin'e davet etti. Yazıda Kazakistan'ın gidilmesi gereken yerler arasına yeni katılan bir ülke olduğu ifade edildi.