2010 Tüm Dünya Toparlanmanın Başladığı Yılı Olacak



İnşaat sektörün dünyadaki büyüme performansının 2006'da yüzde 7.2 ile zirveye ulaştığını, 2007'de ise büyümenin ciddi hız kestiğini ve 2008 ile 2009'un bu küçülme trendiyle geçtiğini hatırlatan Aydınlı Grup Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, 2010'un ise tüm dünyada toparlanmanın başlayacağı yıl olarak değerlendirildiğini söyledi. İstanbul'da gayrimenkul sektöründe dünyayla kıyaslandığında çok daha hızlı bir iyileşme yaşandığını dile getiren Kavurmacı, "Kentimiz, nüfusu ve potansiyeli ile dünyanın en cazip merkezlerinden biri olma özelliğinin verdiği avantajla gelişmeye devam ediyor. Önümüzdeki dönemde İstanbul'da gayrimenkul piyasasının doğru yerde, doğru yapılandırılmış marka projelerle hem hareketliliğini hem de güçlülüğünü koruyacağına inanıyoruz" dedi.

'Solarkent'le sektöre girdik'

Aydınlı Grup olarak uzun süredir inşaat sektörünü yakından takip ettiklerini ifade eden Kavurmacı, "2009 yılında, ekonomik kriz yüzünden pek çok firmanın yatırımdan kaçtığı veya yatırımlarını durdurduğu bir ortamda, kendimizi benzerlerimizden ayrışmayı temel ilke edinerek, inşaat sektörüne girmeye karar verdik. Krizin fırsatlar sunduğu, maliyetlerin düştüğü bu dönemde, Türkiye'nin güneş enerjisiyle elektrik üreten ilk konut projesi olan Solarkent'le sektöre iddialı bir giriş yaptık" diye konuştu.

'Sektörde kalıcı olacağız'

Kavurmacı, Aydınlı Grup olarak, tüm faaliyet alanlarında olduğu gibi inşaat sektöründe de en büyük ve güvenilir oyunculardan olmayı vizyon edinmiş bir marka olduklarını dile getirerek, "Bize duyulan güvene layık olacak kalitede projelerle sektörde kalıcı olmayı planlıyoruz. Bu alandaki ilk projemiz Solarkent'te bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz. İnanıyoruz ki Solarkent bu vizyonun bir abidesi olarak yükselecek; bundan sonraki projelerimizin vitrini olacak" dedi.