2010'da Genel Sekreter de Gitti Kavga Bitti



İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkeni Ajansı Genel Sekreteri Eyüp Özgüç’ün görevi sona erdi. 2010 yönetiminde yaşanan krizin taraflarından biri olan Özgüç, bir süredir ‘raporlu’ydu. Dün, 2010 Yürütme Kurulu Başkan Vekili, Prof. Dr. Ahmet Bilgili imzasıyla bir açıklama yapıldı ve Eyüp Özgüç’ün ayrıldığı duyuruldu.

Açıklamada “Sürdürülmekte olan yeniden yapılanma sürecinde, idari kadro organizasyonunun 5706 sayılı yasa çerçevesinde düzenlenmesi kapsamında, Genel Sek-reterlik makamına yeni bir atamanın yapılması uygun görülmüş ve bu nedenle Eyüp Özgüç’ün Genel Sekreterlik görevi sona ermiştir,” deniliyor.

Aynı açıklamada yeni Genel Sekreter’in önümüzdeki hafta toplanacak Yürütme Kurulu toplantısında atanacağı belirtiliyor. Geçen ay Eyüp Özgüç’le anlaşamayan Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu ve üç üye, İskender Pala, Metin Sözen, Gürhan Ertür istifa etmişlerdi. Bu istifalar geniş yankı uyandırmış çeşitli iddiaların yanı sıra, 2010 projelerinin geleceği konusunda da endişeler dile getirilmişti. Yeni yürütme kurulu üyeleri ve başkanın da yakında atanması bekleniyor.