2011’in Son Çeyrek Verimlilik Verileri Açıklandı



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü, 2011 yılının dördünce çeyreğine (Ekim-Kasım-Aralık) ilişkin üç aylık verimlilik göstergelerini açıkladı. Buna göre, imalat sanayi genelinde 2011 yılı 4. döneminde, çalışan kişi başına üretim, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4, bir önceki döneme göre ise yüzde 9,6 arttı.

Çalışılan saat başına üretim endeksi 2011 yılı 4. döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1 arttı. Çalışılan saat başına üretim endeksi, bir önceki döneme göre ise yüzde 8,1 arttı.

Bölümler itibarıyla, çalışan kişi başına üretim endeksinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre en büyük azalış yüzde 14,07 ile ''tekstil ürünleri imalatı'', en büyük artış ise yüzde 90,29 ile ''diğer ulaşım araçları imalatı'' bölümlerinde gerçekleşti.

Çalışılan saat başına üretim endeksinde de bir önceki yılın aynı dönemine göre en büyük azalış yüzde 18,90 ile ''makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı'', en büyük artış ise yüzde 83,96 ile ''diğer ulaşım araçlarının imalatı'' bölümlerinde gerçekleşti.