2012 İnşaat Sektöründe İstihdamın Yükseldiği Bir Yıl Olacak



Online işe alım çözümleri şirketi Monster, Türkiye’nin 2011 yılı online istihdam haritasını çıkardı; online işe alımlar açısından hareketli bir yıl geçiren sektörleri açıkladı. 2012 yılında istihdam yaratacak sektörlerin başında inşaat ve telekomünikasyon sektörlerinin yer alacağını öngördüklerini açıklayan Monster Gelişen Pazarlar Başkan Yardımcısı Ebru Çapa, "Perakende sektörü en fazla işe alım yapacak ilk üç sektör içinde mutlaka yer alacak ve belki de liderliği üstlenecektir. Yoğun işe alım olacağını öngördüğümüz sektörler arasında bankacılık da yer alıyor" dedi.
 
Online işe alımlarda en hareketli üç sektör

Monster verilerine göre Türkiye’de 2011 yılı online işe alımlarında hareketli sektörlerin başında 'bilgisayar/enformasyon teknolojileri' sektörü geliyor. Monster üzerinden yapılan işe alımların yaklaşık yüzde 9’u bu sektöre yapılmış bulunuyor. Online işe alımların en yoğun olduğu diğer sektörler ise üretim, telekomünikasyon, perakende, mühendislik, otomotiv satış ve tamir, bilgisayar yazılımları, gayrimenkul ve mülk yönetimi, otel ve konaklama ve otomotiv parçaları olarak sıralanıyor.

En çok işe alım yapılan departmanlar satış, rerakende, iş geliştirme

2011 yılında Monster üzerinden işe alım yapılan pozisyonlar arasında başı yüzde 25,82’lik oranla satış/perakende/iş geliştirme çekiyor. İşe alımların yoğun olduğu diğer pozisyonlar ise mühendislik, enformasyon teknolojileri/yazılım geliştirme, muhasebe/finans/sigorta, pazarlama/ürün, insan kaynakları, müşteri destek, yönetim, lojistik ve iş/stratejik yönetim olarak sıralanıyor.