2013 Yılı Ajandası Fotoğraf Yarışması: “Yaşanılabilir Kentler”



TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Ajanda Fotoğraf Yarışması’nın teması “Yaşanılabilir Kentler” olarak belirlendi. Yarışmanın son başvuru tarihi, 21 Eylül 2012.

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA), bu yıl 1 Ekim 2012’de kutlanacak olan Dünya Mimarlık Günü'nün temasını “Daha İyi Kentler, Daha İyi Yaşamlar / Mimarlıkla Değişen Kentler” olarak belirledi. Bu kapsamda; kentlerde ayrımcılığın ortadan kaldırılması, kentlerin toplumsal olarak daha adil, kapsayıcı ve yaşanılabilir olması, herkes için ekonomik, eğitimsel ve yaratıcı olanakların geliştirilmesi, güvenli ve sağlıklı koşulların sağlanması; iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması, enerji ve doğal kaynakların daha iyi yönetilmesi konularını içeren bir değişim öngörülüyor.

Ajanda Fotoğraf Yarışması'nın 2013 teması da yine Dünya Mimarlık Günü teması parelelinde, sürdürülebilir ve yaşanılabilir kentler için mimarların gerekli araçları geliştirme konusundaki kamusal ve toplumsal sorumlulukları nedeniyle “Yaşanılabilir Kentler” olarak belirlendi.

Yarışmanın konusu; "yaşadığımız çağın gereksinmelerine, insan mutluluğunu gözardı etmeden yanıt veren kentleşme örnekleri" şekilinde tanımlanıyor.

Birincilik Ödülü'ne değer görülen fotoğraf, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 2013 yılı ajanda kapağı olarak kullanılacak; ikinci ve üçüncülük ödülü alan diğer fotoğraflarla birlikte eşdeğer ödül alan 38 fotoğraf da ajanda için de yer alacak. Ödül alanların yanı sıra tüm katılımcılara "Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Kültürel Katkı Belgesi" verilecek.

Yarışma Takvimi
Son Başvuru Tarihi: 21 Eylül 2012
Seçici Kurul Değerlendirmesi: 27 Eylül 2012
Sonuçların Duyurulması: 05 Ekim 2012
Ödül Töreni ve Sergi Açılışı: 12 Ekim 2012 Cuma, saat: 19.00

Seçici Kurul
Behiç Ak (Mimar-Karikatürist)
Zafer Kutlu Bayhan (Mimar-Fotoğraf Sanatçısı)
Hilmi Etikan (Belgesel Film Yönetmeni)
Şeniz Kabadayı (Fotoğraf Sanatçısı)
Hürü Kaya (Fotoğraf Sanatçısı)
Aras Neftçi (Mimar-Fotoğraf Sanatçısı)
Yalçın Savuran (Fotoğraf Sanatçısı)

Yarışma şartnamesi için tıklayınız
Katılım formu için tıklayınız