Kent Meydanı Projesi’nde Dereceye Girenler Ödüllendirildi



Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce, yaklaşık 50 yıl şehirlerarası otobüs terminali olarak hizmet veren Santral Garaj’a yeni bir kimlik kazandırmayı amaçlayan “Santral Garaj Kent Meydanı Projesi’’ için açılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, jüri başkanı Prof. Dr. Cengiz Giritlioğlu, jüri üyeleri ve yarışmada dereceye girenlerin katılımıyla düzenlenen ödül töreninde, yıllardır tüm Bursalıların yakındığı, kentin merkezinde adeta bir çöküntü alanı görüntüsü veren Santral Garaj’ın Bursa’ya yakışır bir kent meydanına dönüşeceğini söyledi.

Acemler Kavşağı’nın önündeki hukuki engelin Danıştay tarafından kaldırıldığı bir günde yine Bursa adına atılan tarihî bir adımın daha başlangıcını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Şahin, Kent Meydanı’nın yeşil Bursa’yı gerdanlık gibi süsleyeceğini söyledi. “Kentin merkezinde adeta çöküntü alanı görüntüsü veren Santral Garaj’ı örnek bir kent meydanı yapacağımızın sözünü vermiştik.” diyen Şahin, şunları kaydetti: “İlk olarak Emekli Sandığı’na ait hisseleri 49 yıllığına kiraladık. Ardından katılımcı kent yönetimi anlayışıyla, herkese açık bir proje yarışması gerçekleştirdik. Yarışmaya katılan eserlerin hepsi birbirinden güzel. Ancak bir tane birinci seçmemiz gerekiyordu. Prof. Dr. Cengiz Giritlioğlu’nun başkanlığındaki jüri büyük bir özenle dereceye girenleri belirledi.”

Şahin konuşmasının ardından yarışmada 39 eser arasında birinci olan 9 Eylül Üniversitesi’nden Yüksek Mimar Dr. Seçkin Kutucu, Yüksek Mimar Dr. Ebru Yılmaz, Mimar Tomurcuk Kutucu ve Şehir Plancısı Uğur Bozkurt’un yer aldığı ekibe plaketini verdi. İkinci olan Baran İdil, Hasan Özbay, Tamer Başbuğ ve Aslı Özbay’dan oluşan ekip ise ödülünü jüri başkanı Cengiz Giritlioğlu’nun elinden aldı. Yarışmada 3. olan Uludağ Üniversitesi’nden Özgür Ediz ile Yavuz Taneli’nin ödülünü de Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak verdi. Yarışmada, birinci olan projeye 70 bin, ikinciye 40 bin, üçüncüye ise 25 bin YTL ödül verildi. İlk 3 mansiyona girenler ise 10 bin YTL ödül kazandı.