Gönen'den 'Orta Gelirlilere Dar Gelirli Fiyatından Ev' Fırsatı

İzmir'de 10 yıldır otomotiv ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren Gönen, deneyimini gayrimenkul sektörüne taşıyor. "Orta gelirlilere dar gelirli fiyatından ev" sloganıyla yola çıkan Gönen Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin İzmir Çiğli'deki 560 konutluk Metrokent Konutları'nın tanıtımı dün yapıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Gönen Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Gönen, "Sadece konut ve iş alanları değil, İzmir'de yaşama alanları yapmak, 10 yıllık tecrübemizi bu sektöre de aktarmak istedik. Konut sektörü oldukça güçlü ve biz bu sektörün baş aktörlerinden olmak, hatta ileride belirleyicisi olmak istiyoruz" diye konuştu.

Çiğli Ulukent'te 40 dönüm üzerine 14 blok olarak tasarlanan ve 30 dönümlük yeşil alanı bulunan Metrokent Konutları'nın 2 etap halinde yapılacağını kaydeden Gönen, toplam 560 konuttan oluşacak projenin ilk etabında yer alan 280 konutun, 12 ay sonra, 2'inci etabın ise 18 ay sonra sahiplerine teslim edileceğini söyledi. İki odalı 86 metrekare ya da 106 metrekareden oluşacak evlerin 58 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını bildiren Gönen, orta gelirlilerin dar gelirli fiyatından ev sahibi olmaları amacıyla hareket ettiklerini dile getirdi.

Ödemede esneklik sağlanacak
Aliağa-Menderes Metro hattının faaliyete geçmesi ile konutlardan kent merkezine 18 dakikada ulaşımın sağlanabileceğine dikkat çeken Gönen, fiyatlara KDV ve gayrimenkul satım vergisinin dahil olduğunu kaydetti. Gönen, "Peşin ya da banka kredisi yöntemi ile çalışacağız. Ancak müşterilerimizi yönlendirmek yerine, peşinatın yüzde 25'ini yatırıp, geri kalanını istedikleri koşullarda ödemeleri için fırsatlar sunacağız. Ödeme için beklemek gereken bir süre varsa da bekleyeceğiz" dedi.