2018 Emlak Vergisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler



Emlak Vergisi ödemelerinin her yıl gayrimenkul sahipleri tarafından düzenli olarak yapılması gerekmektedir. ‘Emlak vergisi nasıl ödenir?’ ‘2018 Emlak vergisi ne kadar?’, ‘Emlak vergisi nereye ödenir? ‘Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır?, ‘2018 emlak vergisi ne zaman başlıyor?’ gibi sorular da son günlerde internette en çok arama yaptırılan konuların başında geliyor. İşte Emlak vergisi ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi sizler için derledik.

Emlak vergisi nasıl sorgulanır?
Emlak vergisi borcunu sorgulamak için birden fazla yol mevcuttur. Emlak vergisi borcu olup olmadığını merak eden veya sorgulamak isteyen vatandaşlar bu işlemleri e-devlet üzerinden yapabilir. E-devlet sistemine giren vatandaşlar sorgulama için İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerine yönlendirilirler. Emlak vergisi sorgulama işlemi ayrıca belediyelerden kişisel olarak da gerçekleştirilebilmektedir.

2018 emlak vergisi ne zaman ödenecek?
Emlak vergisi yıl içinde iki kez ödenmektedir. Her iki ödeme de eşit taksitler şeklinde yapılmaktadır.  2017 yılında gerçekleşen emlak vergisi ödemelerinin birinci taksidi martta, ikinci taksidi ise eylül ayında alınmıştı. 2018 emlak vergisi takvimi ise henüz açıklanmadı.

Emlak vergisi nereye ödenir?
Emlak vergisi ev veya iş yerinin bulunduğu belediyeye ve ilgili belediyelerinin banka hesaplarının bulunduğu banka şubelerine rahatça ödenebilir.