Küçük Konuta Büyük İlgi

Gayrimenkul sektöründe ocak ve şubat aylarındaki durgunluk atlatıldı. Emlakçılar çok büyük ilgi gören küçük konutların yüzde 30'unun yatırım amaçlı alındığını belirtiyor. Ocak ve şubat aylarında durgunluk yaşayan gayrimenkul sektörü tekrar hareketlendi. Özellikle 1+1 olarak tanımlanan ufak konutlara ilginin yoğun olduğunu belirten sektör temsilcileri, satılan konutların yüzde 30'unun yatırım amaçlı olduğuna dikkat çekiyor.

Konut fiyatlarının da gelecek beş yıl boyunca artış eğilimini koruyacağı vurgulanıyor. Konut&İşyeri 2006, Gayrimenkul Yatırım, İşletme, Emlak, Finans Hizmetleri Fuarı dün İstanbul'da başladı. 26 Mart'a kadar sürecek olan fuara katılan firmalar satışlardan memnun olduklarını belirtirken, fuarda ağırlıkla Halkalı ve Bahçeşehir bölgesinde yoğunlaşan projelerin sergilendiği gözlendi.

'Fiyatlar artar'
Avrupa Konutları Pazarlama Koordinatörü Ediz Giray, değişen sosyal yapı ve yaşam şeklinin 1+1'lere olan talebi artırdığını belirtirken, bu tür yapıların projeler satışa çıktığında ilk tükenen konut tipleri olduğunu söyledi. Yılın ilk iki ayında yaşanan durgunluğun atlatıldığını kaydeden Ediz Giray, Halkalı'daki 1368 konutluk Avrupa Konutları'ndan 1100 konutun kısa sürede satıldığını ifade etti.

Reha Medin Emlak Hizmetleri'nden Çiler Turaman ise, satılan konutların yüzde 30'unu yatırımcıların aldığını, gayrimenkul sektöründe beş yıl daha fiyatların artmaya devam edeceğini anlattı. Turaman, orta gelirliler için yapılan projelerin önümüzdeki dönemde çoğalacağını sözlerine ekledi.

'Bir haftada tükendi'
Regnum Yönetim Kurulu üyesi Murat Karaduman ise, Bahçeşehir'de 722 daireden oluşan Elitkent projesinin 361 konuttan oluşan ilk etabının tamamının bir haftada tükendiğini söyledi. Osmanlı mimarisini örnek alan Lale Şehir Konutları Yönetim Kurulu üyesi Adem Çakıroğlu, 405 daireden oluşan projeyi bu hafta satışa çıkardıklarını ve yüzde 30'unu sattıklarını söyledi. Emay İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Hakan Çağlar, Ataşehir Kentplus'ın 2044 dairesinin yüzde 90'ının, Başakşehir Missistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelik de 880 daireli projenin satışa çıkan 144 dairesinin tamamının satıldığını, 6 blokun satışına bu hafta başlandığını, satışların aynı hızla devam ettiğini söyledi.