21. Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması



Aktiffelsefe Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması , geleneksel değerlerin korunması, kayıt altına alınması ve bu değerler konusunda farkındalık yaratmanın yanı sıra belgesel fotoğrafçılığı teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.  Yarışmaya profesyonel ve amatör tüm fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf severler katılabiliyor.

Aktiffelsefe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Uysal, Türkiye'nin her bir yanının eski ve yeni tarihin eserleri ile dolu olduğunu hatırlatırken, fotoğraf severlerin kendi objektifleriyle yakaladıkları değerli anları başkalarıyla paylaştıklarında bu eserlerin daha da anlamlı olacağına dikkat çekti.

Fotoğraf yarışması, her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli ve siyah-beyaz olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, katılım formunun çıktısını doldurarak, yarışmaya göndermek istedikleri fotoğraflarıyla birlikte Aktiffelsefe Derneği'nin adreslerine ulaştırmaları gerekiyor.

Yarışmada her yıl olduğu gibi yine birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanında mansiyonlar da verilecek. Yarışmanın en büyük ve anlamlı ödülü ise, Aktiffelsefe'nin bir kültürel miras olarak değerlendirdiği Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışmaları albümünde yer almak olarak değerlendiriliyor.

Seçici Kurul

Ozan Sağdıç, Devlet Fotoğraf Sanatçısı

Mehmet Arslan Güven, Fotoğraf Sanatçısı

Adnan Polat, Fotoğraf Sanatçısı

Abdullah Gündüz, Folklor Araştırmacısı

Uğur Kavas, Foto Muhabirleri Derneği

Eray Kanımtürk, Aktiffelsefe Üyesi ve Fotoğraf sanatçısı

Nazım Özdemir, Aktiffelsefe Yönetim Kurulu Üyesi

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.