Resim Heykel Müzesi Destek Bekliyor



Türkiye'nin en eski ve büyük sanat mekanlarından İstanbul Resim Heykel Müzesi, farklı bir kimliğe kavuşmayı hedefliyor. 1937'de Dolmabahçe Sarayı’nın Veliaht Dairesi’nde İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’ne bağlı olarak Atatürk'ün isyeğiyle açılan müze 70 yıldır sanatseverleri ağırlıyor.

Binlerce eseri ve ihtişamlı binası ile İstanbul Resim Heykel Müzesi yeni müdürü Ferit Özşen ve ekibinin çabaları ile bambaşka bir kimliğe kavuşmayı hedefliyor. İstanbul Resim Heykel Müzesi'nin elemanları müzenin yeniden yapılanması için çalışıyor ve müze devletten ödenek halktan ise destek bekliyor. Osmanlı döneminden günümüz sanatçılarına dek uzanan 8 bini aşkın eserin yer aldığı müzenin asıl hedefi ise tadilat değil yeni bir bina inşa edilmesi.

Veliaht Dairesi
Dolmabahçe Sarayı’nın Veliaht Dairesi’nde 10 eylül 1937‘de İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’ne bağlı olarak açılan müze, Atatürk’ün emriyle kuruldu.

Girişi Beşiktaş'ta bulunan ve bahçesinde Hareket Pavyonları diye bilinen özel sergilerin yapıldığı küçük yapıların bulunduğu müze, birçok oda ve salonların bulunduğu üç katlı bir yapıdan oluşuyor.

19'uncu yüzyıldan günümüze Türk Ressamlarının eserleri, heykeltıraşların yapıtları müzede sergileniyor. Toplam 2 bin 500 orijinal resim, 250 prodüksiyon ve 400 heykel müzenin koleksiyonunda bulunuyor.

Dönemlere göre sınıflandırılarak 20 ayrı salonda sergilenmekte olan müzede Bonnard, Pablo Picasso, Albert, Marquet, Andre Derain, Raoul Dufy, Maurice Utrillo, Henri Matisse ve A. Dunoyer de Sagonsac gibi bazı yabancı sanatçıların resim ve özgün baskıları da yer alıyor.

Ziyaret günleri: Çarşamba, perşembe ve cuma günleri 09.00-17.00 saatleri
Ücret: Müzeye giriş ücreti alınmıyor.
Telefon: 0212 261 42 98