23. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild Ankara 2010



23 – 26 Eylül 2010 tarihleri arasında Altınpark Expo Center Fuar Alanı’nda düzenlenecek olan 23. Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2010 Ankara Fuarı, yatırımcı kamu kuruluşlarını ve başkentli yapı profesyonellerini bir araya getirerek yapı sektörünün nabzını tutacak.

“Yapı”nın tüm süreçlerinde yer alan binlerce ürün ve hizmeti tek bir çatı altında toplayan, çeşitlilik içeren örnekleri karşılaştırılarak malzeme seçiminde kolaylık sağlayan, sektördeki en yeni teknoloji ve gelişmelerin sergilendiği, uygulamadaki çözüm önerilerini uzman görüşleri ile değerlendirme fırsatı sunan, yarattığı iş olanakları ile sektöre ticari fayda sağlayan Yapı Fuarları büyüyor, sektöre olan katkısını büyütüyor.

Yapı sektörü ve mimarlık alanının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen, Türk yapı malzemesi sektörünün en köklü ve en büyük buluşmaları olan Yapı Fuarları, bu yıl 23. kez YAPI/TURKEYBUILD Ankara Fuarı ile 23 – 26 Eylül 2010 tarihlerinde Altınpark Expo Center’da sektörü bir araya getirecek. 30.000 ziyaretçi potansiyeli ve 11.500 m2’lik sergileme alanıyla Ankara’nın en büyük fuarlarından biri olan YAPI/TURKEYBUILD Ankara Fuarı, Başkent Ankara’da özellikle kamu yatırımlarında karar vericilere, sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri izleme imkânı sağlayarak, yapı sektörünü bölgenin gündemine taşıyacak.

“11.500 m2 alanda, 210 katılımcı firma, binlerce ürün çeşidi, 30.000 ziyaretçisiyle 23 yıldır bölgesinin lideri”

1988 yılından bu yana düzenlenen ve bölgenin en büyük ticaret platformlarından olan YAPI/TURKEYBUILD Ankara Fuarı, başkent merkezli olmak üzere tüm bölgedeki firmaları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını, yatırımcılarını sektör profesyonelleriyle iletişime geçirerek, yeni iş ve yatırım olanakları yaratacak büyük fırsatlar sunuyor. Yapı sektöründeki en son teknoloji, ürün ve hizmetlerin sunulduğu fuarda ziyaretçiler, tek bir çatı altında yer alan 2.000’den fazla ürün segmentindeki ürün ve hizmetleri inceleyerek, katılımcı firmaların üst düzey yetkililerinden görüş ve önerilerini alarak, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi edinme fırsatı elde ediyor.

Geçen yıl 27.342 ziyaretçisi olan YAPI/TURKEYBUILD Ankara Fuarı’nı bu sene, ulusal ve uluslararası alanda yapılan yoğun tanıtım ve duyuru çalışmaları neticesinde ve Türkiye genelindeki ticaret ve meslek odalarının üst düzey yetkilileri, iş adamları birlikleri ve satın alma heyetlerine özel hazırlanan fuar ziyaret organizasyonları sayesinde 30.000 yapı profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca fuara katılıp ürününü sergilemek isteyen firmalara da KOSGEB katılım desteği sağlıyor.

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 33 yıldır düzenlenen YAPI FUARLARI, ulusal ve uluslararası alanda yapı malzemesi sektörüne büyük katkılar sağlıyor. Bu yıl 100 bini aşkın yapı profesyonelinin ziyaret ettiği “bölgenin ve Türk yapı sektörünün en büyük buluşması” Yapı Fuarı İstanbul’un ardından, bu kez Ankara ve İzmir’de düzenlenecek olan YAPI FUARLARI sektörü ortak bir platformda buluşturmayı amaçlıyor.

Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2010 Fuarları

Her yıl büyüyerek katılımcı ve ziyaretçi sayısını arttırmayı başaran, Türk yapı sektörünün üç temel taşı, Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarları; üretici firmalara, meslek odalarına, üniversitelerin mimarlık, mühendislik ve güzel sanatlar bölümlerine, derneklere, kamu kuruluşlarına ve sektör yayınlarına da ev sahipliği yapıyor. YAPI/TURKEYBUILD Fuarları 2010 yılında, Yapı sektörünün uluslararası alandaki en büyük buluşması olarak İstanbul’da 33. kez, Anadolu’nun en büyük sektörel buluşması olarak Ankara’da 22. kez ve 16. kez Ege Bölgesi’nin kalbi İzmir’de gerçekleştirilecek. Fuarlar, bu yıl da, düzenleyeceği konferans, seminer, sergi vb. etkinlik programları ile yapı dünyasına ışık tutmaya devam edecek.

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarları yerli yabancı, yapı sektörüne yön veren tüm firmaları 33 yıldır bir araya getiriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilen fuarlar, sektördeki yenilikleri yatırımcı kuruluşların ayağına götürürken, yapı sektöründeki üreticiler ile yapı profesyonelleri arasında önemli bir platform oluşturuyor, köprü görevi görüyor. YEM, yapı sektöründeki 40 yılı aşkın profesyonel deneyimiyle Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD 2010 Fuarları’nda bu yıl da en yeni ürün, teknoloji ve hizmetleri bir araya getirmeye devam edecek. Yapı sektörüne dair her türlü malzemenin sergilendiği Yapı Fuarları’nda, son yıllarda öne çıkan ince yapı ve dekorasyon malzemeleri 2010 yılında da önemli bir yer tutacak.
Yapı-Endüstri Merkezi bu yıl ayrıca sürdürülebilirlik sektöründe faaliyet gösteren bütün çözüm sağlayıcıları ve çözüm arayanları EKODÜNYA Fuar ve Kongresi’nde bir araya getirecek.

Uluslararası YAPI / TURKEYBUILD Fuarları Takvimi

2010
23. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild Ankara: 23 – 26 Eylül 2010
16. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir: 14 – 17 Ekim 2010

2011
34. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul: 27 Nisan – 1 Mayıs 2011
24. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild Ankara: 22 – 25 Eylül 2011
17. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir: 13 – 16 Ekim 2011

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Yapı-Endüstri Merkezi

Yapı-Endüstri Merkezi, yapı malzemesi ve teknolojisi alanında çalışan bir bilgi merkezidir. 1968’den beri yapı sektöründe mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan profesyonel yöneticiler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcısı tüm kesimlere hizmet vermektedir. Yapı Bilgi Merkezi, YEM Yayın ile yayınladığı sektörel yayınları, YEM Kitabevi, yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği YAPI Fuarları, yıl bütününe yayılan çeşitli organizasyonları,  2001’ den bu yana hizmet veren kapsamlı ve uzmanlaşmış portalı www.yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org ile sektörün temel taşlarından birini oluşturmaktadır.