2500 Nüfuslu Adaya 2.3 Trilyonluk Hükümet Konağı



Çanakkale'nin 2442 nüfuslu ilçesi Bozcaada'ya 2.3 trilyon liraya malolacak hükümet konağı inşa edilmesi tartışma yarattı. Ada halkı, Çanakkale Hükümet Konağı'ndan daha büyük inşa edilen Bozcaada Hükümet Konağı'na harcanan paranın ‘‘kaynak israfı’’ olduğunu söyledi.

Kaymakam Aykut Pekmez ise aksini savundu. Pekmez, ‘‘Hükümüt Konağı'nın projesi, önümüzdeki 100 yıllık ihtiyaç gözönünde bulundurularak hazırlandı’’ dedi.

Ada halkı, yazın bile nüfusu 10 binin üzerine çıkmayan adaya Çanakkale'dekinden daha büyük hükümet konağı yapılmasının yanlış olduğunu dile getirdi. Bir çok kişi, ‘‘Küçücük adaya saray yavrusu gibi bir hükümet konağı yaptırmaya gerek yoktu’’ dedi. Bozcaada Derneği Genel Sekreteri Mimar Akın Boran da Türkiye'nin gereksiz ve ölü yatırımlarla bugünkü durumuna getirildiğini söyledi.

Bozcaada Belediye Başkanı ANAP'lı Mustafa Mutay ise projeyi destekledi. Binanın resmi kurumları rahatlatacağını belirten Mutay, ‘‘Hükümet Konağı yeni binaya taşındığında eski binaya biz taşınacağız. ’’ dedi.