270 Milyon TL'lik Kahramanmaraş AVM'nin Temeli Atıldı



Foto: Ahmet Caner Baysal (AA)

Rönesans Gayri Menkul Yatırım (RGY) tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılacak olan alışveriş merkezinin temeli, AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak'ın katılımıyla düzenlenen törenle atıldı. Projenin yaklaşık 1.5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Törende konuşan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Kahramanmaraş'a bugüne kadar yapılmışların dışında bambaşka bir proje geliştirdiklerini söyledi. Projenin yaklaşık 270 milyon liraya mal olacağını dile getiren Ilıcak, ''Alışveriş merkezi 5 kattan oluşuyor ve toplam kapalı alanı 110 bin metrekare. Kentin sosyal dokusuna hitap edecek şekilde düzenlendi. Bu yatırımın 200 milyon lirasını ABD'li gayrimenkul şirketi AGB ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Kalan 70 milyon lirayı da burada mağaza açacak olan yaklaşık 160 perakende şirketimiz gerçekleştirecek. Proje tamamlandığında 2 bin kişiye de istihdam sağlanmış olacak'' dedi.
    
Rönesans'ın Türkiye'nin ikinci en büyük inşaat şirketi olduğunu vurgulayan Erman Ilıcak konuşmasını şöyle tamamladı:
    
''Firmamızın cirosu yaklaşık 2.5 milyar lira. Ayrıca Türkiye'nin en büyük gayrimenkul oyuncusudur. Toplam varlıklarının değeri 4 milyar liradır. Dünyanın 9 ülkesinde 16 bin çalışanı ile hizmet vermektedir. Ayrıca, dünyanın 9 ülkesinde çalışarak kazandıklarımızı üzerine milyonlarca lira borçlanarak ülkemize yatırımları kazandırmaya çalışıyoruz. Buraya getirdiğimiz her kuruşun helal olduğundan endişeniz olmasın.''

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya da, yabancıların Türkiye'nin istikbaline ve geleceğine yatırım yaptıklarını ifade etti. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise bu yatırımın Kahramanmaraş için çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş yatırımcının her zaman yanında olmuşmuştur. Kahramanmaraşlı yatırım yapanları hiç bir zaman pişman etmedi. Çünkü Kahramanmaraş sanayisi, işadamı ile koşan bir kent'' diye konuştu.