29 Mart'ta "1 Saatlik Işıkları Söndürme" Eylemi

Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF-Türkiye) ''1 saatlik ışıkları söndürme'' eylemi, 29 Mart Cumartesi akşamı yapılacak.

WWF-Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl tüm dünyada 31 Mart 2007 gecesi, WWF-Avustralya'nın girişimiyle gerçekleşen ve küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir eylemle yaratılabilecek değişimi gösteren bu çağrının, küresel bir harekete dönüştüğü belirtildi.

WWF-Türkiye'nin, dünyanın tüm büyük şehirlerinde olduğu gibi Türkiye'de de aklı ve kalbiyle değişimin bir parçası olmak isteyen herkesi ve her kurumu, "Earth Hour" (Dünya Saati) adı verilen eyleme katılmaya çağırdığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bu küresel eylemin parçası olmak için 29 Mart Cumartesi saat 20.00'de sadece bir saatliğine, elektrikli aletleri ve ışıkları kapatmak yeterli.

İstanbul'da geçen yıl İş Kuleleri ve binlerce bireyin destek verdiği bu çağrıya bu sene katılan kurumlar WWF-Türkiye'nin kurumsal web sitesi www.wwf.org.tr'de açıklanacaktır" denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen WWF-Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, küresel iklim değişikliğini durdurmak için küresel ısınmayı yavaşlatmak gerektiğine işaret ederek, "Earth Hour, küresel iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak, insanların sesini duyurmak ve onları sembolik de olsa harekete geçirmek üzere atılan önemli bir adımdır" dedi.