3 Asırlık Ağaç Artık Koruma Altında



DHA'nın haberine göre, asırlara meydan okuyan çınar ağacının anıt ağaç olarak koruma altına alındığını belirten eski Cumalı Mahallesi Muhtarı Adnan Alkan, tarihe sahip çıkılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ağacın enaz 300 yaşında olduğunu öne süren Adnan Alkan, şöyle dedi:

"Ağacın bel kalınlığı 6 metreden fazla. Ağacın koruma altına alınması için 7 sene önce başvuru yapmıştık. Ağacı incelemeye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü yetkilileri ağacın anıt ağaç olarak koruma altına alındığını söyledi ve önümüzdeki günlerde tabelasını koyacaklarını belirtti. Asırlık çınar ağacı koruma altına alındığı için sevinçliyiz. Böylesine önemli ve tarih kokan varlıklarımıza sahip çıkmalıyız."

Görenler şaşırıyor

Ağacın bir dalının hem sağ tarafındaki hem de sol tarafındaki dalla bağlantılı olması dikkat çekiyor. Etrafında bulunan iki dala da bağlantısı bulunan bu dalın kökünün bir dalda olduğu ve bu dalın ucunun ise yıllarca aşınarak diğer dala kaynamış olabileceği söylenirken, bu ilginç dal, görenleri hayrete düşürüyor.