3. Havalimanı Yabancı Ortağa Kapalı



Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Kuveyt Havalimanı yeni terminal binası inşaatı için Kuveyt'te yaptıkları kredi anlaşması sonrası Türkiye'ye dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Habertürk'te yer alan habere göre, havalimanını işletmesini ve yapımını üstlenen ortaklardan biri olan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Yabancı bir şirket gelecekte ortaklık için çok iyi teklifle kapınızı çalarsa ne yaparsınız?" şeklinde bir soruya şu yanıtı verdi:

"İşlettiğimiz Kosova'ya ve Dakar'a iyi bir teklif gelirse oturup konuşuruz ama İstanbul Yeni Havalimanı Türkiye Cumhuriyeti'nin hem en önemli stratejik yapısıdır hem de burada 5 ortaklı yapı var. Enerjide ve ulaştırmada çok önemli stratejik yatırımlar var. Gidip Almanya'da Lufthansa'ya sahip olursam Lufthansa'yı satması kolay mıdır? Bu da öyle bir şey. Biri geldi THY'ye talip oldu değeri diyelim 6 milyar dolar onlar 12 milyar dolar verdi. Devlet bunun satılmasına müsaade eder mi, etmez. Örneğin enerji santralleri ve bizim Hamitabat Termik Santrali Türkiye'nin enerji sigortası olan bir yer."

"Dev proje olmak için dünya kapımızı çalıyor"
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul Yeni Havalimanı'nın altyapı işleri için tüm dünyadan önemli şirketlerin kapılarını çaldığını söyledi. Özdemir, "Bir sistem kurulacağında örneğin telsiz altyapısı için Amerikalı, Çinli ve Japon firmalar "en iyi benim sistemim" diyerek bizimle iş yapmak istiyorlar. Dünyadaki bütün ülkelerinden büyük ilgi var" dedi. İstanbul Yeni Havalimanı'na çok büyük bir yakıt merkezi kurduklarını belirten Özdemir, "10 tane yakıt tankı var ve 30'ar bin tondan. Limandan gelecek yakıtlar boru hatları yardımıyla bütün uçakların başına gidecek. 300 bin metreküplük yakıt için merkez kurduk" dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu