3. Havalimanı Yatırımcı Paratoneri Oldu



29 Ekim'de hizmete açılması planlanan 3. Havalimanı yatırımcıların gözdesi haline geldi. Kuveyt, Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan’dan pek çok yatırımcı bölgede arsa arayışına girdi.

Tamamlandığında 200 milyonu aşan yolcu kapasitesine sahip olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın çevresine otel yapmak isteyen turizmciler bölgede arsa bakıyor.

Sianji Otel Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Bodrum’daki otel, rezidans ve sağlık merkezinden oluşan yatırım konseptini 3. Havalimanı çevresinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Çakır, “Biz 30 yıllık işletme ve 10 yıllık sağlık turizmi deneyimimizi burada da değerlendirmek istiyoruz. Bizim gibi pek çok grubun da yatırım için arsa arayışında olduğunu biliyoruz” açıklamasında bulundu.

Çakır, “3. Havalimanı’nın oraya yeni turizm tesisleri gelecek. O civarda arazisi olan yatırımcı varsa biz talibiz. Arazi sahipleriyle ortak proje yapmak istiyoruz. Arazi onların olacak, üzerine yapılacak tesisin işletmesini biz yapacağız” ifadelerini kullandı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Körfezli yatırımcılardan talep
Körfez ülkelerinden pek çok yatırımcının 3. Havalimanı civarında arazi arayışında olduğunu kaydeden Erdem, “Gelen yoğun talep üzerine bazıları kooperatif kurup bu arsaların pazarlamasını yapmaya başladı. Eskiden dönümü 12 bin dolara satılan bölgedeki araziler şu an 35 bin dolara gidiyor. Denize kıyısı olan bölgelerde bu fiyatlar çok daha pahalı. Bölgedeki konut projelerinin maket üzerinden satışı da başladı" diye konuştu.

Turistler Türkiye'ye gelir
Güneydeki turizm bölgelerine Avrupa’dan doğrudan uçuş başlatılması ve turizm tesislerine klinik açma yetkisi verilmesi gerektiğini söyleyen Çakır, "Hacamat, sülük tedavisi gibi alternatif tedavi yöntemlerinin otellerde yapılmasının önü açılırsa İskandinav ülkeleri ve AB'deki 10 milyon yaşlı turist Türkiye’ye gelir” açıklamasında bulundu.