'3. Havalimanı'na 1,7 Milyar Euro Harcadık'



Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Projeye bugün itibariyle 1,7 milyar Euro kaynak harcamış bulunuyoruz. İş takvimimize göre, sıkıntısız şekilde ilerlediğimiz bu dev projeyi taahhüt ettiğimiz tarihte Türk havacılığının hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul 3. Havalimanı inşaatını ziyaret etti. Bakan Yıldırım'a brifing veren Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, gelinen noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçen yıl bu zamanlarda terminal binasının kuzeydoğu iskelesinde temel atıp, çalışmalara başladıklarını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti: "Bugün de tam 1 yıl aradan sonra geldiğimiz noktayı göstermekten memnuniyet duyuyoruz. Söz verdiğimiz tarihte İstanbul'un yeni havalimanına ilk uçağı indirmek için elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik.Geçtiğimiz yıl bu aylarda 3 bin olan çalışan sayımız şu an itibariyle bin 500'ü beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 14 bin kişiye ulaşmış olup, haftanın 7 günü, gece ve gündüz çalışıyoruz. Şantiyemizde faal olan ekipman sayısı anlamında projemiz şu an dünyanın en büyük projesidir. Şantiyemizde şu an itibariyle, 2 bin 200 tanesi ağır tonajlı kamyon olmak üzere 3 bin adet iş makinesi çalışmakta. Projeye bugün itibariyle 1,7 milyar Euro kaynak harcamış bulunuyoruz ki, bu da fiili olarak projemizin yüzde 23'ünün tamamlanmış olması demek."