3. Köprüye Bisikletli Protesto



Evrensel'in haberine göre, sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile bir araya gelen bisikletliler, saat 09.30 sıralarında Beşiktaş Meydanı'nda toplandı. 3. Köprü'nün yapımında doğa katliamı yapıldığını belirten bisikletliler olayı protesto etmek için Beşiktaş'tan Garipçe'ye pedal çevirdi. Grup üzerlerine ve bisikletlerine '3. Köprüye Hayır' ve 'Diren Doğa' yazıları astı.

Eylem hakkında bilgi veren Ali Yıldırım, ilk olarak birkaç arkadaş bir araya gelerek Garipçe'ye bisikletle gitmeyi planladıklarını daha sonra da bunu sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla herkese açtıklarını belirtti. Yıldırım "3. Köprü için 10 bin ağaç kesiliyor. Buna karşı ses çıkartmak amacıyla Beşiktaş'tan Garipçe'ye pedal çeviriyoruz" dedi. Yıldırım, doğa katliamına karşı boş durmadıklarını gösterdiklerini ifade etti. Sahil yolunu kullanacaklarını aktaran Yıldırım yolda da kendilerine katılan bisikletlilerin olduğu bilgisini verdi.

Bisikletli grup orman girişinde önce jandarma engeliyle karşılaşırken daha sonra girişlerine izin verildi ve basın açıklaması okundu.