3. Uluslararası Sürdürülebilir Gelişme ve Planlama Konferansı



Wessex Institute of Technology ve University of Thessaly’nin düzenlediği, ASCE UK International Group’un ve WIT’in sponsorluğunu yaptığı 3. Uluslararası Sürdürülebilir Gelişme ve Planlama Konferansı için bildiri çağrıları devam ediyor. Konferans, bölgesel gelişim konusuna sürdürülebilirlik unsuruna da entegre etmeyi amaçlıyor.

Yakın geçmişte birçok ülke alan probleminden kaynaklanan planlama krizleri yaşadı. Bu tip krizler genellikle homojen olmayan gelişime, şehir hayatındaki kalite kaybına ve çevrenin bilinçsizce yokedilmesine bağlandı. Dünya çapında şehirleşme hızındaki artışla beraber çevre kirliliğinin küreselleşmenin etkisiyle hızlanması, şehirlerimizi artık daha yaşanır bile hale getirmek için özen göstermemizde en önemli itici güç haline geldiler.

Öte yandan çevre yönetimine dair sorunların artık şehirlerinde dışına çıkması, ormanların, körfezlerin, köylerin ve dağların çehresinin olumsuz yönde değişmesine sebep olmaktadır. Bu tip sorunları asgari düzeye indirmek ve hatta yaşamamak için modern teknolojilerin bize sunduğu yeni sistemleri kullanarak çevresel kirliliğin önüne geçmeliyiz.

Bu konferans bu konuda çalışan bütün bilim insanlarının düşüncelerini paylaşmaları açısından ortak bir platform sağlamayı amaçlıyor. Konferans özellikle kent plancılarının, mühendislerin, çevre bilimcilerin, mimarların, ekologların, ekonomistlerin ve kamu ve devlet sektöründe çalışan yöneticilerin ilgisini çekecektir.

Gönderilecek olan bildiri özetlerinin 300 kelimeden fazla olmaması ve işlenecek olan konunun ana hatlarını ve sonucunu içermesi gerekmektedir. Kesin kabul için bildirinin tam hali istenecektir. Her başvuru sahibi tek bir bildiri yollama hakkına sahiptir. Konferansın dili İngilizce olacaktır.

Özetlerin web sitesinden ya da email yoluyla elektronik olarak gönderilmesi özellikle rica edilir. Lütfen isminizi, açık adresinizi ve konferans başlığını başvurunuza ekleyiniz.

Konferans konuları:

Bölgesel planlama
Kent planlaması
Kentdışı gelişm
Çevresel etki analizi
Çevre yönetimi
Çevre hukuku
Risk analizleri
Ekosistem analizi, koruması, çevresel kalite kaybı
Çevre ekonomisi
Sosyal ve kültürel konular
Geo-enformasyon
Ulaşım
Çöp yönetimi
Kaynak yönetimi

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız