3 Yeni Havalimanı Geliyor



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son 10 yılda havacılık alanında çok önemli başarılar elde ettiğini vurgulayarak, 2003 yılında 2,2 milyar dolar olan sektör cirosunun 15 milyar doları aştığını söyledi.

Bakan Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha önceden mevcut olmasına rağmen, atıl durumda olan birçok havalimanının çağın gerektirdiği şekilde yeniden yapılandırılarak halkın hizmetine sunulduğunu ifade etti. 2013'ün, Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri açısından tam bir havacılık yılı olacağını belirterek, birçok önemli yatırımın bu yıl içerisinde tamamlanacağını kaydetti. Kars, Adıyaman, Ağrı ve Mardin havalimanlarının bu yıl içerisinde yeni terminal binalarına kavuşturacaklarını dile getiren Yıldırım, "İnşaları devam eden Hakkari, Şırnak ve Bingöl havalimanlarını da bitirerek üç şehrimizi de layık olduğu yere, göklere çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Söz konusu 3 havalimanı için 220 milyon liranın üzerinde harcama yapıldığını kaydeden Yıldırım, söz konusu havalimanlarının bu yılın son çeyreğinde halkın hizmetine sunulacağını bildirdi. Bakan Yıldırım, yurt dışı seferlerinin düzenlenemediği Diyarbakır Havalimanı için yapılacak yeni terminal binası ve pat sahaları ihalesinin 15 Ocak'ta düzenlendiğini hatırlatarak, yurt dışı seferleri ile ilgili sıkıntının yeni terminal binası ile tamamen ortadan kalkacağını söyledi.