30 bin Mobilyacı İtalya’yı Yakalamak için Çalışıyor



Haliç Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Önder Küçükerman “150 yıl önce Dolmabahçe’nin inşaası ile dekorasyon kelimesi Türkiye’ye geldi. Şu anda ise 30 bin mobilyacımızla rekor kırmak üzereyiz, dünyada hatırı sayılır bir mobilya sektörümüz oluştu” dedi.

CNR Expo’da 3-7 Mart’ta üçüncü kez kapılarını açacak İstanbul Dekorasyon, Mobilya ve Tasarım Fuarı’nın (i-deco) tanıtımı için yapılan toplantıda konuşan Küçükerman, fuarın sadece ticari bir faaliyet olarak algılanmaması gerektiğini, Türkiye’nin bu sektördeki tasarım gücünü de gösterdiğini söyledi.

Avrupa Mobilya Üreticileri Federasyonu Türkiye Temsilcisi Fatih Kıral da, i-deco’nun 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’u temsil eden bir dekorasyon fuarı olacağını belirterek, “Bu sene yurtdışından çok katılımcı gelecek. Türkiye’nin konumu çok iyi. Bu konuda Avrupa’dan daha avantajlı durumdayız. Tasarım açısından Türkiye 5-10 sene içinde bir İtalya gibi olabilecek.

Lissoni ağırlanacak

Grafik, mimarlık gibi tasarımın her alanına imza atmış, otel, showroom, mağaza, ev, yat tasarımlarıyla da ünlü mimar ve tasarımcı Piero Lissoni’nin, i-deco’ya katılmak üzere İstanbul’a geleceğini belirten Tasarımcı ve Derin Design firması sahibi Derin Sarıyer de şunları söyledi: “Lissoni’yi ve ürünlerini i-deas’daki standında görme imkanı sağlayacağız. Lissoni 70 kişilik bir tasarım ekibiyle çalışıyor. Güncel, çağdaş ve ilerici işler yapıyor. İtalya’da mobilya alanında ‘made in İtaly’ markasını yaratanlardan. Lissoni gibi isimleri davet ederek kendini geliştirecek gençleri önemli isimlerle buluşturma imkanı sağlıyoruz.”

20 bin ziyaretçi

Geçen sene düzenlenen fuara 15 bin ziyaretçinin katıldığını söyleyen CNR Holding Satış Koordinatörü Selçuk İçinsel de, “Bu sene i-deco’ya 20 bin ziyaretçi bekliyoruz. Bunların yüzde 10’u yabancı. Fuarda ayrıca 100’ün üzerinde firma yer alacak. Fuarda gelecek yılın trendlerinin sergilendiği tasarım alanı ‘i-deas Salonu’, genç tasarımcıların ürünlerinin yer alacağı ‘Fuaye Alanı’ ve büyük mobilya firmalarının yer aldığı ‘Fuar Alanı’ olmak üzere 3 bölüm olacak” dedi.