Öztürk Kardeşler Konut İşine Soyundu



Petrol sektöründe faaliyet gösteren OPET'in kurucusu Fikret ve Nurten Öztürk'ün çocukları gayrimenkul işine el attı. 2004'te Londra'da Regnum'u kuran Ufuk Öztürk ve Filiz Öztürk Gürgöze kardeşler, üç yılda 10 bin konut üretmeyi planlıyor. Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, Öztürk Şirketler Grubu'nun petrolden sonra en büyük yatırımı gayrimenkule yaptığını söyledi.

Regnum'un Latince kraliyet anlamına geldiğini belirten Öztürk, "Kaliteyi ve sürekliliği çağrıştırdığı için şirketimize bu ismi koyduk. Yaptığımız projelerle kaliteli yaşam alanları oluşturmayı ve yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyoruz" dedi. Şu anda Türkiye, İngiltere ve Bulgaristan'da devam eden beş inşaat projeleri olduğunu ifade eden Öztürk, "Dokuz tanesi de proje aşamasında olmak üzere toplam 14 proje üzerinde çalışıyoruz. Üç yılda 10 bin konut üretmeyi planlıyoruz. 2007 sonunda 500 milyon dolarlık ciroya ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu. OPET'le petrol sektöründe kazandıkları başarıyı Regnum'la gayrimenkul alanında sürdüreceklerini dile getiren Ufuk Öztürk, orta ve üst gelir grubuna yönelik konutlar üreteceklerini anlattı.

120 milyon dolarlık projeler
Yapımı süren ilk beş projeleri hakkında bilgi veren Öztürk şunları söyledi:

"En büyük projemiz Elitkent, İstanbul Bahçeşehir'de yapılıyor. Orta ve üst gelir grubuna hitap eden Elitkent'te 722 daireden oluşan apartmanlar bulunacak. Haziran 2007'de bitecek olan Elitkent'te fore kazık, radye temel ve tünel kalıp sistemi bir arada kullanılacak. Elitkent'te 1+1 dairelerin fiyatı 80 bin YTL, 4+1 dairelerin fiyatı da 200 bin YTL olacak. Yani üst gelir grubunun yanında orta gelir grubu için de konutlarımız bulunacak.
Caddebostan'da yapılacak SKY Residence ise 23 katta 43 lüks apartman dairesinden oluşacak. Bodrum'da inşa edilecek Bargylia ise 196 adet daire ve villa bulunuyor. Bir koyun etrafında inşa edilecek olan site, Türk ve İngiliz standartlarında yapılacak. Yine Bodrum'da yapılacak olan Kaeria projesi ise, 93 adet daire ve villadan oluşuyor. Proje Nisan 2007'de tamamlanacak. Regnum İngiltere tarafından Londra'nın finans merkezi Canary Wharf'da farklı büyüklükte konutlardan oluşacak olan projemizse haziran ayında tamamlanacak. Bu beş proje için 120 milyon dolarlık yatırım yapacağız."

Satışlara bu hafta başladıklarını söyleyen Öztürk, "Satışlarımız iyi gidiyor. Bir kaç hafta içinde gerçek satış rakamlarına ulaşırız" açıklamasını yaptı.