34. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2011



34 yıldır Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından ve sektör profesyonellerinin verdikleri destekle yapı sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren, Balkanlar, Rusya ve BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı olma özelliğini taşıyan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, 27 Nisan – 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi/ Büyükçekmece’de gerçekleştiriliyor.

Her geçen yıl büyüyerek sektöre olan katkısını büyüten fuar bu yıl, binlerce ürün çeşidi, yeni teknoloji ve hizmeti 81.000 metrekare alanda, 1100 katılımcı firma ve 110.000 ziyaretçiyle buluşturacak. Dünyanın lider fuarcılık firmaları ile gerçekleştirdiği işbirlikleri sonucunda etki alanını genişleten Uluslararası Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, bu yıl iki yeni etkinliği de beraberinde getirecek: “Konuk Ülke Rusya” Projesi ve “EKODünya Fuarı”


Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul’da Büyük Yenilikler!

Konuk Ülke Rusya Projesi: Yapı Fuarı İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenecek olan “Konuk Ülke Projesi”, sektörün bölgedeki etkinliğini artırmak için bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un 2011 yılında ağırlayacağı konuk ülke ise Rusya olacak.

Bu kapsamda, fuar öncesinde ve fuar sırasında karşılıklı iş görüşmeleri, Rusya ve BDT pazarlarını hedefleyen özel etkinlikler, uzman görüşlerinin paylaşılacağı özel oturumlar ve iki ülke iş adamlarının yatırım tecrübelerini paylaştığı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmanın Türkiye ile Rusya arasındaki yapı malzemeleri ticaret hacmini artırması, müteahhitlik hizmetlerine hız ve kapsam kazandırarak, bu çalışmaların gelişmesine katkıda bulunması hedefleniyor.

EKODünya Fuarı: Uluslararası Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenecek olan EKODünya Fuarı’nda, çevre dostu binalar, malzemeler, teknolojiler, alternatif enerji ve iklimlendirme sistemleri tanıtılacak. EKODünya Fuarı, çevreye duyarlı yapılaşmanın uygulanabilirliğini göstermek amacı ile özel bir alanda etkinlikleri ve malzeme sergilemeleri ile yer alacak.

Lider Fuarcılık Firmaları ile İşbirliği Anlaşmaları: Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un bölgelerinde lider olan fuarlarla işbirliği çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Yapı-Endüstri Merkezi’nin Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul markası ile dünyanın lider fuarcılık firmalarından Messe München ve DMG firmaları ile gerçekleştirdiği işbirliği anlaşmalarını, ITE Group ile yapılan anlaşma izledi. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un iş geliştirme ve küresel tanıtım faaliyetleri kapsamında imzaladığı bu anlaşmalar ile yapı sektörüne yeni pazarlar sağlanması amaçlanıyor.

34. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, fuar öncesinde uluslararası işbirlikleri kapsamında ilk olarak Kasım ayında The Big 5 Show’a katıldı. Bundan sonraki süreçte ise katılım sağlayacağı diğer fuarlar sırasıyla şöyle sıralanıyor:

BAU 2011, 17 – 22 Ocak 2011, Münih, Almanya
STROISIB BUILDING WEEK, 1 – 4 Şubat 2011, Novosibirsk, Rusya Federasyonu
MOSBUILD, 5 – 8 Nisan 2011, Moskova, Rusya Federasyonu
INTERSTROYEXPO, 13 – 16 Nisan 2011, St. Petersburg, Rusya Federasyonu



Türk Yapı Sektörünün ve Bölgenin En Büyük Fuarı

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un alanı, bu yıl 21.000 m2 büyüyerek açık ve kapalı alanlarıyla toplam 81.000 m2’ye ulaştı. Sektörün en büyük yerli ve yabancı firmalarını bir araya getirecek olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’u, 2010 yılında 103 bin 848 kişi ziyaret etmişti. Geçen yıl ayrıca 87 farklı ülkeden yabancı ziyaretçiyi ağırlayan fuarda, bu yıl yabancı ziyaretçi sayısının artması için pek çok yeni proje yürütülüyor.


Fuara Yerli ve Yabancı Alım Heyetlerinin İlgisi Artarak Devam Ediyor!

Fuarın “İş Geliştirme Platformu” kapsamında gerçekleştirilecek diğer etkinlikler ise yerli ve yabancı alım heyeti programları olacak. Geçtiğimiz yıl Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) işbirliğinde gerçekleştirilen ve 26 ülkeden yabancı alım heyetlerinin Türk yapı malzemesi üreticileri ile buluştuğu birebir görüşmeler, bu yıl da ivme kazanarak devam edecek.

Ayrıca, ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbirleri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artması amacıyla fuar kapsamında düzenlenen “Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı” da devam ettirilen çalışmalar arasında yer alıyor. Türkiye genelinden Mimarlar Odası, Sanayi ve Ticaret Odası, Mühendisler Odası, İş Adamları Birlikleri başkan ve alım heyetlerinden oluşan meslek komiteleri, Yapı-Endüstri Merkezi’nin organizasyonu ile fuar davetlisi olarak katılım sağlayacaklar.


Fuar Kapsamında Verilecek Ödüller

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen “Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü”, 2011 yılında da sahibini bulacak. Altın Çekül ile Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da Türk yapı sektörünün en iyi yapı malzemesi seçilecek.

Yapı Fuarlarının bir geleneği olan “Amacına Uygun Düzenlenmiş Stand Ödülleri” ise bu yıl “Altın Mıknatıs” başlığıyla sahiplerini bulacak.

Haberin devamını okumak için lütfen ilerleyiniz.

Fuara Eşlik Edecek Etkinlikler

Uluslararası Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, her sene olduğu gibi bu sene de güncel konuları masaya yatıran toplantılara ve yeni ürün tanıtımlarına geniş yer veriyor. Fuarın günlük etkinlik takviminde sırasıyla şu etkinlikler gerçekleştirilecek:  

27 Nisan 2011 Çarşamba

Endüstriyel Güneş Enerji Sistemleri
Oteller, hastaneler, yurtlar, cezaevleri, sosyal tesisler gibi sıcak su tüketiminin yoğun olduğu yerlerde güneş enerjisi kullanılması ve bu kullanım sonunda sağlanacak tasarruflar ile Enerji Performansı Yönetmeliği’yle gelen yenilenebilir enerji uygulamaları.
Saat: 11:00-12:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: İsmail Alp - Makine Mühendisi, Proje Departmanı Şefi
Düzenleyen: Ezinç A.Ş.

Güneş Enerjisinin Önemi
Dünyada ve Türkiye'de güneş enerjisinin geleceği ve “Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği” (GENSED) hakkında bilgilendirme.
Saat: 12:00-13:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: Hakan Erkan - Elektrik Mühendisi, Genel Sekreter
Düzenleyen: Güneş Enerjisi Sanayicileri Derneği (GENSED)

Gölbaşı (Ankara) Özel Çevre Koruma Bölgesi
Ballıkpınar yerleşimi örneğinde ekolojik yerleşim ve yapı modellerinin geliştirilmesi hakkında bilgiler aktarılacak. 
Saat: 14:00-15:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacılar: Dr. Ömer Gülkal - Peyzaj Mimarı; Sibel Meriç - Jeoloji Yük. Müh.
Düzenleyen: Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı

Maltepe Üniversitesi Ekolojik Çalışmalar
Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde yapılan ekoloji temalı öğrenci çalışmalarına ilişkin bilgiler verilecek.
Saat: 16:00-18:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacılar: Prof. Dr. Demet Irklı Eryıldız - Mimar, Öğretim Üyesi;  Yrd. Doç. Dr. Güliz Özorhon - Mimar, Öğretim Üyesi
Düzenleyen: Maltepe Üniversitesi

“Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri” Ödül Töreni
Saat: 16:00-18:00
Yer: Karadeniz Salonu
Düzenleyen: B2B Medya

28 Nisan 2011 Perşembe

Türkiye’nin İlk Karbon Negatif Binası: Antalya Güneş Evi
Türkiye'nin "ilk karbon negatif" binası olan Antalya Güneş Evi, Y. Mimar Dr. Mehmet Bengü Uluengin tarafından tasarlandı. 13 Mayıs 2011 günü kapılarını halka açacak olan ev, enerjisini güneşten ve rüzgardan üreten, yağmur suyunu kullanan, serasında sebze-meyve yetiştirirken yemeğini güneş fırınından elde eden, doğaya zarar vermeyen yapı malzemeleri ile, Türkiye'nin ilk karbon salımsız güneş evi.
Saat: 12:00-13:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: Dr. Mehmet Bengü Uluengin - Mimar
Düzenleyen: Temiz Dünya Ekolojik Platformu

Gölbaşı (Ankara) Özel Çevre Koruma Bölgesi
Ballıkpınar yerleşimi örneğinde ekolojik yerleşim ve yapı modellerinin geliştirilmesi hakkında bilgiler aktarılacak.  
Saat: 14:00-15:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacılar: Dr. Ömer Gülkal - Peyzaj Mimarı; Sibel Meriç - Jeoloji Yük. Müh.
Düzenleyen: Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı

“Türkiye Yangın Dayanım Testleri” Toplantısı
"Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik" kapsamında zorunlu yangın dayanım testleri, uygulama detayları ve numune gereksinimleri değerlendirilecek.
Saat: 14:00-17:00
Yer: Büyükada Salonu
Düzenleyen: ERA Laboratuvar

EKODünya’da Bisikletin Konumu
Ekolojik bir yaşamda bisikletin hangi alanlarda yer bulduğu ve bu konuda ne gibi teşvikler uygulandığı irdelenecek. 
Saat: 16:00-17:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: Murat Suyabatmaz - Milli Sporcu, Başkan
Düzenleyen: Bisikletliler Derneği

Yenilenebilir Enerji Nereye Gidiyor?
Güneş, rüzgar, biyoyakıt ve jeotermal enerji uzmanları, yenilenebilir enerji kanunu ışığında sektördeki gelişmeleri ve beklentileri tartışacak.
Saat: 17:00-18:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacılar:
Ateş Uğurel – GENSED Başkanı
Alper Kalaycı – AERO Rüzgar Endüstrisi Genel Müdürü
Ufuk Ünal – TÜGİAD Enerji Kom. Bşk., Biyogaz Der. Bşk.
Kerim Ertan – İhtisas Enerji Genel Müdürü, TÜGİAD Enerji Kom. Üyesi
Düzenleyen: Temiz Dünya Ekolojik Çözümler Platformu

29 Nisan 2011 Cuma

"Sektörde İş Güvenliği" Toplantısı
Saat: 11:00-12:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: Özgür Kaya – Genel Müdür Yardımcısı (Satış ve Pazarlama)
Düzenleyen: Kaya Yapı İç Mim. Tas. İnş.

Temiz Dünya Ekolojik Çözümler Platformu
Temiz Dünya'nın yürüttüğü projeler ve yapmış olduğu etkinlikler hakkında bilgi verilecek.
Saat: 12:00-13:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: Ahu Binici – Proje Sorumlusu
Düzenleyen: Temiz Dünya Ekolojik Çözümler Platformu

Neden Temiz Enerji?
Enerji üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi, bu kaynakların neden tercih edilmesi gerektiği, ülkelerin enerji ve ekonomi politikalarında üstlendikleri roller anlatılacak. Gündemdeki nükleer enerji tartışmalarına değinilerek nükleer enerjinin yenilenebilir enerji kaynaklarına alternatif olup olamayacağı tartışılacak.
Saat: 15:00-16:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: Özgür Gürbüz - Gazeteci
 
“MİMSA Paylaşım Toplantısı”
Saat: 15:00-19:00
Yer: Burgaz Salonu
Düzenleyen: MİMSA

Isı Yalıtımının Yaşadığımız Çevre İle Olan İlişkisi
Etkinlikte; ısı yalıtım uygulamalarının çevrenin korunmasına ve küresel ısınmaya olan etkileri ile çevre koşullarına uygun ısı yalıtım kalınlığı ve son kat boya seçiminin önemi üzerine konuşulacak.
Saat: 16:00-17:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: Çağdaş Korkmaz - İnşaat Y. Müh., Isı Yalıtım Ürün Yöneticisi
Düzenleyen: Betek Boya ve Kimya San. A.Ş.


 
30 Nisan 2011 Cumartesi

Kasso Mühendislik Soğuk Cephe Uygulamaları
Saat: 11:00-12:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: Süleyman Kılıç - Makine Mühendisi, Genel Müdür
Düzenleyen: Kasso Müh. Pref. Yapım Sis. Sanayi ve Tic .Ltd. Şti.

Onyxflex Uygulama Tanıtımı
Onyxflex ürünlerinin tanıtılacağı etkinlikte, ürünlerin teknik özellikleri ve uygulama (montaj) örnekleri paylaşılacak.
Saat: 12:00-13:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacılar: Mustafa Güler - Ürün Tasarım Müdürü; Hüseyin Altınay
Düzenleyen: Onyxflex

Deprem Her An Gelebilir, Hazır Mısın?
Deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapmamız gerekenlerin aktarılacağı etkinlikte, deprem olgusu ve almamız gereken tedbirler üzerine tartışılacak.
Saat: 14:00-15:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: Süheyla Sezan, Proje Koordinatörü - Sosyal Bilimler/Yönetici
Düzenleyen: Türkiye Deprem Vakfı

“Türkiye Yangın Dayanım Testleri” Toplantısı
Toplantıda, "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik" kapsamında zorunlu yangın dayanım testleri, uygulama detayları ve numune gereksinimleri değerlendirilecek.
Saat: 14:00-17:00
Yer: Büyükada Salonu
Düzenleyen: ERA Laboratuvar

“The Climate Project” (İklim Projesi)
“The Climate Project”, 2006 yılında Al Gore tarafından, “The Inconvenient Truth” (Uygunsuz Gerçek) filminden yola çıkılarak, iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kurulmuş bir dernektir. Dünya çapında 2000’i aşkın gönüllü ağına sahip The Climate Project’in amacı, halkı, karşı karşıya olduğu iklim değişikliğine ve bu konuda yapılabileceklere ilişkin bilinçlendirmektir. Türkiye’nin iklim değişikliğinden en çok etkilenecek bölgeler arasında yer aldığı düşünüldüğünde, düşük karbon ekonomisine geçmesi çok önemlidir.
Saat: 15:00-16:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: Ergem Şenyuva Tohumcu
Düzenleyen: Climate Project Türkiye Temsilciliği

Tasarımda Sürdürülebilirlik Stratejileri
Etkinliğin ilk bölümünde, katılımcılarla birlikte sürdürülebilirlik tanımına ilişkin ortak bir dil oluşturmak amacıyla bir çalışma gerçekleştirilecek. Bilimsel sürdürülebilirlik tanımı ve stratejik yaklaşımı ile şirketler tarafından 20 yıldır başarıyla kullanılmakta olan “The Natural Step” çerçeve programı üzerine yapılacak sunumun ardından; sürdürülebilirliği, ürün tasarımı sürecine dahil etmek amacıyla çerçeve programdan faydalanılarak, bu eksende geliştirilen inovatif yaklaşım katılımcılarla paylaşılacak. Etkinliğin son bölümünde ise, bu yaklaşımın tasarım ekiplerince kullanımı üzerine tartışılacak.
Saat: 16:00-17:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: Pınar Öncel - Sürdürülebilirlik Danışmanı, Endüstri Ürünleri Tasarımcısı

01 Mayıs 2011 Pazar

Termik Santral Küllerinin Geoteknik Uygulamaları
Her yıl milyonlarca ton termik santral külü üretilmekte ve bunların depolanması giderek daha büyük bir sorun halini almakta. Etkinlikte, bu atıkları büyük hacimlerle değerlendirebilen geoteknik uygulamalar aktarılacak.
Saat: 11:00-12:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: Prof. Dr. Gökhan Baykal - İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi                                   
Düzenleyen: Boğaziçi Üniversitesi

İzoduo Ürün Tanıtımı
Tanıtım sunumu kapsamında, içinde EPS malzeme bulunan dış ponza taşı ve çimento ürününün, mantolamaya ihtiyaç duymayan çevreci ve ekonomik bir duvar elemanı olduğu örnekler üzerinden aktarılacak.
Saat: 12:00-13:00
Yer: Salon 11/A
Konuşmacı: Onur Erarslan - CEO
Düzenleyen: AND Blok İnşaat



Uluslararası Yapı Fuarları-Turkeybuild 2011 Fuar Takvimi

34. Uluslararası Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 27 Nisan – 1 Mayıs 2011
24. Uluslararası Yapı Fuarı-Turkeybuild Ankara 22 – 25 Eylül 2011
17. Uluslararası Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir 13 – 16 Ekim 2011