34. YAPI FUARI/TURKEYBUILD İstanbul'dan Yenilikler



Yapı-Endüstri Merkezi, 34 yıldır düzenlediği Yapı Fuarı/Turkeybuild ile 2011 yılında da İstanbul, Ankara ve İzmir’de sektörü buluşturmaya devam ederken, pek çok yeni gelişmeye de sahne olacak.

2011 yılında yüzde 40 büyüyerek 81.000 metrekarede düzenlenen Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul, bu büyüme ile 2011 yılında sektöre sunduğu yeni ürün ve hizmetleri çeşitlendirme imkanı bulacak.

Bu çerçevede Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul “İş Geliştirme Platformu” kapsamında katılımcı firmalara ve sektöre dolayısıyla, Türkiye ekonomisine fayda yaratacak iki büyük yenilik gerçekleştirecek.

'Alternatif enerji kaynakları, atık yönetimi ve ekolojik yapı elemanları' sektörleri EKODünya Fuarı'nda

Bunlardan ilki, Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul’un genişleyen fuar alanında özel bir bölümde “sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen alternatif enerji kaynakları, atık yönetimi ve ekolojik yapı elemanları” sektörlerini buluşturacak ilk ve tek etkinlik “EKODünya Fuarı”olacak.

“EKODÜNYA Çevre Dostu Binalar, Malzemeler, Teknolojiler, Alternatif Enerji ve İklimlendirme Sistemleri Fuarı”, Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul içerisinde yer alan 11A Salonu’nda, çevreye duyarlı yapılaşmanın uygulanabilirliğini göstermek amacıyla etkinlikleri ve malzeme sergilemeleri ile yer alacak.

"Konuk Ülke Rusya"

Diğer bir yenilik ise “Konuk Ülke Rusya” projesi. Yapı Fuarı İş Geliştirme Platformu kapsamında gerçekleştirilecek olan ve sektörün bölgedeki etkinliğini artırmak için bu yıl ilk kez düzenlenecek proje kapsamında Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul’un ilk konuğu Rusya Federasyonu olacak.

Türkiye ile Rusya arasındaki yapı malzemeleri ticaret hacmini artırması, müteahhitlik hizmetlerine hız ve kapsam kazandırması ve bu çalışmaların gelişmesine katkıda bulunması hedeflenen “Konuk Ülke Rusya Projesi” çerçevesinde, fuar öncesinde ve fuar sırasında karşılıklı iş görüşmeleri, Rusya ve BDT pazarlarını hedefleyen özel etkinlikler, uzman görüşlerinin paylaşılacağı özel oturumlar ve iki ülke iş adamlarının yatırım tecrübelerini paylaştığı etkinlikler organize edilecek.

Bu konunun sektör ve kamuoyu ile paylaşılması için Ocak, Şubat ve Mart aylarında Yapı-Endüstri Merkezi’nde bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek. Ayrıca projenin tanıtımına katkıda bulunmak ve etkinliğini artırmak için, Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul Novosibirsk, Moskova ve St. Petersburg’da düzenlenecek olan yapı malzemeleri fuarlarına da katılım sağlayacak.

Tüm bunlara ek olarak konularında bölgelerinin en büyük, en etkin ve prestijli etkinlikleri olan BIG 5 ve Yapı Fuarı İstanbul, organizatörleri DMG ve Yapı-Endüstri Merkezi arasında gerçekleştirilen işbirliği anlaşmasıyla hem katılımcılarına hem de ziyaretçilerine karşılıklı olarak pek çok avantaj sağlayan bir kurgu ortaya koyacak.

İlk adımı 22 – 25 Kasım 2010 tarihleri arasında Dubai World Trade Centre’de gerçekleştirilen The Big 5 fuarına YAPI FUARI/ TURKEYBUILD İSTANBUL’un katılımı ile atılan işbirliğinde ikinci aşama ise, 2011 Nisan ayı sonunda gerçekleşecek 34. Uluslararası YAPI FUARI/ TURKEYBUILD İSTANBUL’a The Big 5’ın katılımı ile gerçekleşecek.


Uluslararası Yapı Fuarları/Turkeybuild 2011 Fuar Takvimi



34. Uluslararası Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul 27 Nisan – 1 Mayıs 2011
24. Uluslararası Yapı Fuarı/Turkeybuild Ankara 22 – 25 Eylül 2011
17. Uluslararası Yapı Fuarı/Turkeybuild İzmir 13 – 16 Ekim 2011