354 Milyon Dolarlık Dev Şehir Kuruluyor!



Diamond Developers, tüketmekten çok daha fazla enerji üretmek üzere Dubai'nin 18 kilometre dışında bir şehir inşa ediyor.Sürdürülebilir Şehir olarak adlandırılan şehrin 2019 yılında tamamen tamamlanması bekleniyor.113 dönümlük şehir CO2 emisyonlarını olabildiğince azaltmayı amaçlıyor.

Otomobillerin çoğu mahalleden yasaklanmış durumda. Sakinlerin sadece toplu taşıma araçlarını kullanmaları, elektrikle çalışan akıllı arabalar kullanmaları veya at arabaları çekmeleri serbest. Benzin istasyonları yerine, 250 şarj istasyonu bulunuyor. 22 Ocak'ta Dubai'nin ulaştırma otoritesi, yeni şehirde elektrikli arabasız araba kullanmak için bir anlaşma imzaladı.

Her eve güneş paneli

Ev sahipleri ayrıca ücretsiz bir elektrikli golf arabası veya başka bir elektrikli araç satın almak için 10.000 dolarlık bir sübvansiyon alıyor. Şehrin sakinleri şehirdeki elektrikli otobüslerini ücretsiz olarak kullanabilirler. Her evin çatısı güneş panellerine sahip.

Ayrıca, 2.500 ağaçlık bir 98 fit genişliğindeki parkta hava kirliliğinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Diamond Developers şehri iki aşamalı olarak inşa ediyor.2015'te açılan ilk etapta 500 villa, 89 apartman, 11 merkezden oluşan kubbe seraları, 32.300 fitkare açık şehir çiftlikleri ve 1.16 milyon metre kare ofis ve perakende alanı bulunuyor. Perakende alanı, fitness merkezleri, topluluk havuzları ve 32 ahır bulunan atlı merkezi yer alıyor.

The Khaleej Times'a göre, geri dönüştürülmüş su bulunan iki göl var. İkinci kısım inşaat aşamasında ve bir okul, cami, bir bilim müzesi, bir kırsal kulüp ve bir alışveriş merkezi bulunuyor. Bu aşamada ayrıca, Orta Doğu'da türünün ilk örneği daha az enerji kullanan yeni bir otel de bulunuyor. Ayrıca, kentin yeni araştırma merkezinin tüketmekten çok daha fazla enerji üreteceğini iddia ediyorlar. Son yıllarda Birleşik Arap Emirlikleri, benzeri şehirler arası çizilmemiş projelere yöneldi. Bazıları konut sakinlerini diğerlerinden daha başarılı şekilde çekmekte.

Evler 1 milyon dolardan başlıyor

400 bin sakin için planlanmış olmasına rağmen, Masdar Şehri, Abu Dabi'de sadece yaklaşık 300 kişi yaşıyor. Sürdürülebilir Şehir, BAE sakinlerinden daha fazla ilgi topladı (evler 1 milyon dolardan başlıyor). Yaklaşık 1.800 kişi ev satın aldı, yaklaşık 900 kiracı olarak taşındı. Bu durum da BAE'nin daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemeye çalıştığı sinyalini veriyor.

20. yüzyılın büyük bölümünde Birleşmiş Arap Emirlikleri dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olarak bilinirdi ve sonuç olarak sera gazı yayıcılarıydı.Ancak, son yirmi yılda BAE hükümeti, fosil yakıtlara olan bağımlılığını azaltmak için çabaladı ve şehirlerine güç sağlamak için daha çevre dostu kaynaklara yöneldi. BAE, Dubai enerji kaynaklarının yüzde 75'ini 2050 yılına kadar temiz kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu