38 Firmayı Geçti İhaleye Kazandı



İzmirli Alp Erdem Elektrik İnşaat'ın Sahibi Aziz Demir, Doğuş Grubu'nun Gebze Center projesinin elektrik taahhüt işleri ihalesini, 38 İstanbullu ve Ankaralı firmayı geride bırakarak kazandı. 39 firma içinde ihaleye katılan tek Egeli firma olan Alp Erdem Elektrik, projenin 7 milyon euroluk elektrik taahhüt işlerini üstlendi. Aziz Demir, "Çalıştığımız elektrik malzemeleri üreticilerine verdiğimiz güven, 10 yıllık sürede büyüyen iş hacmimiz ve alışveriş merkezi projelerinde kazandığımız tecrübe bize başarıyı getirdi" dedi.

100 kişiye istihdam

Doğuş Grubu'na ait Gebze Center'ın elektrik taahhüdü projesi için 2 ay önce kendilerine teklif geldiğini ifade eden Demir, ilk tekliften sonra ikinci revize teklifi bir ay önce verdiklerini söyledi. Demir, "140 bin metrekare inşaat alanı olan, içinde hipermarket, elekronik market, buz pisti, sinema salonu ve 1500 araçlık otopark bulunan proje, 2010'da bitecek. Projenin en yoğun olduğu dönemde 100 kişilik istihdam sağlayacağız" dedi.

Geçen yılı 17 milyon dolarlık iş hacmi ile kapattıklarını belirten Demir, teknik ekiplerinde 22 mühendis olduğunu, büyük projelerde istihdam ettikleri çalışan sayısının 700'e çıktığını söyledi.

Demir, şöyle konuştu: "Brisa'nın işleri devam ediyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 4-5 milyon euroluk uçak bakım hangarı projesini ABD'li bir firma ile yapmayı planlıyoruz. Türkmenistan'da okul ve hastane projeleriyle ilgileniyoruz. Rönesans İnşaat'ın Adana ve İzmir yatırımları için görüşüyoruz. Migros ve Kipa'nın yeni yatırımları ile Doğuş Grubu'nun otel ve alışveriş merkezlerini inceliyoruz. Yeni projeler için İstanbul'da bir şube açacağız. Ama merkezimizi İzmir'den taşımayacağız. Merkezimi burada tutup büyümeyi başaracağım."