Yapı Yayınları'ndan "Mimar Sinan ve Eserleri" Kitabı



Türk mimarlık sanatının en büyük ustalarından Mimar Sinan'ın çalışmaları Reha Günay'ın yorumsuz bir bakış açısıyla hazırladığı, 400'e yakın çizim ve resme yer verilen "Mimar Sinan ve Eserleri" kitabıyla okuyucularla buluşuyor. Yapı Yayınları bünyesinde çıkan 224 sayfalık "Mimar Sinan ve Eserleri / Sinan the Architect and His Works" iki dilde iki ayrı baskı olarak hazırlandı.

Sinan yapıtlarının en önemlilerinin temel özelliklerinin Reha Güney'in kamerasından görüntülendiği "Mimar Sinan ve Eserleri" kitapseverlerin ve mimarlık sektörü profesyonellerinin Osmanlı Mimarisi konusunda başvuru kaynaklarından birisi olacak. Türkçe baskısı "Mimar Sinan ve Eserleri", İngilizce baskısı ise "Sinan the Architect and His Works" adını taşıyan kitapta yapıları tanıtırken kişisel yorumlardan kaçınmaya özen gösteren Günay, yalnızca gözlemlerine ve bazı karşılaştırmalara yer veriyor. Kitapta Sinan'ın yapıtları külliyeler, taşıyıcı ayak sayısına göre camiler, medreseler ve öteki özel yapılar olarak gruplandırılıp sunuluyor. İç mekân gelişimi, yapı teknikleri, malzemeler ve ayrıntılar ayrı bölümlerde inceleniyor. İkinci baskısında kitap, yeni fotoğrafların eklenmesi ve Mimar Sinan Yapılarının Mimari Analizi bölümünün yeniden yazılmasıyla daha da genişletildi.

İçinde Mimar Sinan'ın çalışmalarından yaklaşık 400'e yakın resme ve çizime yer veren kitap, toplam 224 sayfa. Kitabın çevirisi ise Ali Otoman tarafından yapılmış. Yapı yayınları ve kitap hakkında daha detaylı bilgiye www.yapikitabevi.com dan ulaşmak mümkün.


Yapı - Endüstri Merkezi
Yapı-Endüstri Merkezi, yapı malzemesi ve teknolojisi alanında çalışan bir bilgi merkezidir. 1968' den beri yapı sektöründe mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan profesyonel yöneticiler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcısı tüm kesimlere hizmet vermektedir. Uzmanlık fuarları, Yapı Bilgi Merkezi, "Yapı Yayın" ile yayınladığı sektörel yayınları, Yapı Kitabevi, yıl bütününe yayılan çeşitli organizasyonları, 2001' den bu yana hizmet veren kapsamlı ve uzmanlaşmış portalı www.yapi.com.tr, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org ile sektörün temel taşlarından birini oluşturmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.yem.net