"4 Bin Sahte Seçmen Var"



CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Zafer Nuhoğlu'nun babası Kemal Nuhoğlu’nun cenazesinde 22 Temmuz seçimlerinden sonra çok tartışılan sahte seçmen konusuna değinen Gürsel Tekin, CHP'nin sahte seçmenleri tespit etmek için uygulamaya başladığı sistem hakkında, Türkiye'nin dünyada ilk olan bir sistemi uyguladığını belirterek şöyle devam etti:

"Uygulama dün hayata geçti. Sadece dün İstanbul'dan başvuranların sayısı 100 bin. Bu konuyla ilgili telefon hizmetiyle halka yardımcı oluyoruz. Bugüne kadar 8 telefon hattıyla hizmet verdik. Ancak yoğun talep nedeniyle, hat sayısını 20'ye çıkardık. Birçok hanede, birçok evde yabancı insanların kaydedildiğini tespit ettik. Sahte seçmen sayısı son tespitlere göre 4 bin oldu. Bu konunun ileride hukuki sorunlar yaratacaktır. Yüksek Seçim Kurulu bu sistemi kullanabilse bu tartışmaların hiçbiri olmayacaktı. Yüksek Seçim Kurulu bu konuda bence sınıfta kalmıştır."

Başkan adayı için geç değil

Nuhoğlu'nun cenazesine CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Çetin Gümüşoğlu ve Ali Özcan ile Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de katıldı. Soruları yanıtlayan Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı için kesin konuşmadı.

Adayın 25 Ocak'ta açıklanacağına ilişkin haberlerinin doğru olmadığını söyleyen Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının bu hafta veya gelecek hafta başında açıklanacağını kaydetti. Bu kadar geç kalınmasının nedeniyle ilgili değerlendirme yapan Tekin, "Geç kalınmış değil. 70 gün var" dedi.

CHP lideri Deniz Baykal'ın Ercan Karakaş'ın ismi geçtiğinde aday ifadesini kullanmasını değerlendiren Tekin, "Ercan Bey aday adayımızdır. CHP'nin aday adayları arasında yarış söz konusu değildir. Kesinleşmiş bir isim yok. Önümüzdeki günlerde kesinleşecek" diye konuştu.