Alanya'ya Kayak Merkezi



Antalya'nın Alanya ilçesinde kayak merkezi yapılmasıyla ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. İlçe merkezine 40 kilometre mesafede bulunan ve 2 bin 400 metre yüksekliğindeki Akdağ'ın kayak merkezi yapılması için 1992 yılında çalışmalar başlatıldı. Çalışmaların önümüzdeki yıl içinde tamamlanması ve bölgenin kayak merkezi haline gelmesi planlanıyor.

AKP İlçe Başkanı Kemal Kaçmaz, "Akdağ, 1995 yılında turizm alanı olarak ilan edildi. 1998 yılında da imar planları hazırlanarak onaylandı ve proje tamamlandı" dedi. Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait olan arazinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrinin de gerektiğine değinen Kaçmaz, "önümüzdeki yıl içinde bu devir işlemi tamamlanarak, bölge resmen kayak merkezi olacak'' açıklamasında bulundu. Akdağ'ın Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biri olacağına da değinen Kaçmaz, "en sıcak yerlerden biri olan Alanya'daki kayak merkezi dünyanın ilgisini çekecek'' dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait Akdağ'da turizm alanı olarak ilan edilen bölge, 2 bin 600 hektarlık alanı kapsıyor. Projeye göre inşa edilecek iki kayak pisti Akdağ'ın büyük bölümünü kapsayacak ve 3 bin 200 kişiye hizmet verebilecek teleferik, telesiyej gibi mekanik tesisler kurulacak. Proje, spor alanları, günübirlik tesislerin de yer alacağı Akdağ'da 3 bin yatak kapasiteli turistik tesisler yapılmasını öngörüyor.

Projenin gerçekleşmesi ile Akdağ Kayak Merkezi'ni yılda ortalama en az 30 bin turistin ziyaret etmesi tahmin ediliyor.