4 Yıldır Süren Restorasyonda Sona Gelindi



Şanlıurfa’da Balıklıgöl’ün yanında bulunan Döşeme Camisi 4 yılı aşkındır restorasyon çalışmalarından dolayı ibadete kapalı. 2015 yılında temelindeki su sızıntısı nedeniyle camii kapatılmıştı. Turistlerin ilgi odağı olan cami, 4 yıldır yenileme çalışmaları kapsamında olduğu için ziyaretçilerini ağırlayamıyor.

Gazete İpekyol'da yer alan habere göre; Döşeme Camisi'nin restorasyon ve tadilat işlemini tamamlandı. Caminin en geç 10 gün içerisinde yeniden ibadete ve ziyarete açılması bekleniyor. Balıklıgöl sularının cami zeminine sızlamasını önlemek amacıyla başlayan restorasyonun bitişi için sürekli farklı tarihlerin verilmesi kamuoyunda tepkiyle karşılanıyordu. Balıklıgölü ziyarete gelen vatandaşlar caminin ibadet açılmasının artık yılan hikâyesine döndüğünü her seferinde işin bitirilme süresinin uzatıldığını söyleyip, yetkili kişilere tepkilerini gösteriyordu.

Döşeme Camisi’nin çevre düzenlemesi, kapı, pencerelerin değişimi, klima montajı ve elektrik tesisatı montajıyla en 10 gün içerisinde açılması planlanıyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu